BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.434,95
HABER /  SPOR

Manchester City çıldırmış olmalı

Chelsea kaptanı John Terry'i transfer etmek için uğraşan Manchester City, defans hattındaki sıkıntısını gidermek için aradağı ismi sonunda buldu.

Abone ol

Transfer döneminin en flaş takımlarından olan Manchester City, Arsenal'de forma giyen Fildişi Sahil'li defans oyuncusu Kolo Toure'yi de renklerine bağlamak için saatleri saymaya başladı.

Yaz başından beri Chelsea kaptanı John Terry'i transfer etmek için uğraşan Manchester City, defans hattındaki sıkıntısını gidermek için aradağı ismi sonunda buldu.

Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger, Arsenal TV'ye yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki 24 saatte neler olacağını göreceğiz. Şu an kadromuzda 7 tane defans oyuncusu var. Ancak Kolo gerçekten çok iyi bir futbolcu" dedi.

Manchester City teknik direktörü Mark Hughes'la yaptığı görüşmede prensipte anlaşma sağlayan 28 yaşındaki futbolcunun, bonservisi için de Arsenal kulübüyle 15 Milyon Pound karşılığında el sıkışıldığı belirtildi.

Yaz başından beri Emmanuel Adebayor, Roque Santa Cruz, Carlos Tevez ve Gareth Barry gibi yıldız isimleri kadrosuna katmayı başaran Manchester City, Ocak ayındaki ara transfer döneminde de Kolo Toure'ye kanca takmış ancak bir sonuç alamamıştı.

Geride kalan sezonda Premier Lig'de 3'ü yedekten olmak üzere 29 maçta Arsenal forması giyen ve 1 gol atan defans oyuncusu, toplamda ise 41 resmi maçta sahaya çıkmıştı.

2002 yılından ülkesinin takımlarından Mimosas'dan Arsenal'e transfer olan tecrübeli defans oyuncusu, Londra temsilcisindeki 7 yıllık kariyerinde toplam 326 resmi maçta görev almış ve 14 gol kaydetmişti.

Mevcut sözleşmesi 2011 yazına kadar devam eden Kolo Toure, Fildişi Sahilleri Milli takım formasını ise 70 defa terletmiş ve 2 kez gol sevinci yaşamıştı.