BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.467,72
HABER /  POLİTİKA

Baykalın yerini isteyen biter!

Ertuğrul Günay, biliyorsunuz CHP'liydi. Eski partisi hakkında bir tanım yaptı ki sanırız sonuna kadar haklı...

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay eski partisi CHP ile ilgili bir tanım yaptı; "CHP'de başa geçme iddiasında olan kimsenin yaşam hakkı olmaz..." Yani Deniz Baykal'ın yerine göz diken anında bitirilir...

Bu sabah TV8’de yayınlanan “Erkan Tan ile Başkent’ten” programına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, program sırasında sıkça “Neden CHP’de kalıp başkan olmadınız ? Neden CHP’den ayrıldınız?” soruları karşısında, “CHP’de başa geçme iddiası olan hiç kimsenin yaşama hakkı olmadığını herkes bilir” diye cevap verdi.

ADAY BİLE YAPMADILAR

“Bana CHP’de üyelik hakkını bile çok gördüler. 2004’den itibaren 2007 seçimlerine kadar CHP üyeliğinden çıkarılmıştım” diyen Bakan Günay,
"Ben CHP’den istifa ederek, bir başka partiden milletvekili ve bakan olmak için ayrılmadım. Ben CHP’de sisayet hakları elinden alınmış bir siyaset adamıydım. 95, 99 ve 2002 seçimlerinde aday bile olamadım, yani adaylığa başvurum bile kabul edilmedi. 2004 üyelikten çıkarılmıştım. Ya siyaset yapacaktım ya deniz kenarına balık tutmaya gidecektim.” dedi.

BEN KÜRDÜM DEDİ MAHKUM OLDU

Hükütmetin “Kürt açılımı”nı değerlendiren Bakan Günay, “Geçmiş yıllarda, 12 Eylül öncesinde ve sonrasında büyük inkarcılık politikaları yaşandı. Bu ülkede bir dönem ‘Ben Kürtüm’ denilmesi yasaktı.
Bir milletvekili arkadaşım 12 Eylül döneminde, ‘Ben Kürdüm ama Misak-i Milli sınırları içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünü savunuyorum’ dedi. Paragrafın ikinci bölümü görmezden gelinip, ‘Ben Kürdüm’ dedi diye Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesinde yargılanıp mahkum edildiğini bizzat yaşadım.

KAYGILANACAK BİR DURUM YOK

"Biz bu yanlışlardan, içinde yaşadığımız yüz yılında gerçeklerinin farkında olarak, Türkiye’yi vazgeçirmeye, gerçekten toplumcu, katılımcı, çağdaş bir toplum haline getirmeye çalışıyoruz. Kimse bu özgürlük ortamından bir kaygı duymasın, korku duymasın. Yurttaşlarımız arasında samimi olarak kaygı duyanlar varsa, bende onları samimi olarak temin etmek isterim ki özgürlükten zarar gelmez, adaletten zarar gelmez, bereketten zarar gelmez.”

“Adlarımız farklı olabilir,
soyadımız Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıdır”

Bakan Günay, hükümetin “Kürt açılımı”yla ilgili sözlerine şöyle devam etti:

“… Diyorum ki Türkiye’de yaşıyorsak, buraya vatandaşlık bağı ile bağlıysak, adlarımız farklı olabilir, soyadımız Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıdır. Bu soyadının kıymetini bilelim. Bu soyadını dünyada itibarlı hale getirmeye çalışalım. Birliğin bütünlüğün güvencesi budur.”