BIST 10.087
DOLAR 32,25
EURO 34,85
ALTIN 2.432,29
HABER /  SPOR

Brezilyanın son Gol Kralı Benficada

Brezilya'lı gol makinasının Barcelona'dan 1 yılı opsiyonlu olarak 2 yıllığına kiralandığı duyuruldu.

Abone ol

Barcelona'nın geçtiğimiz hafta renklerine bağladığı Brezilya Serie A liginin son gol kralı 20 yaşındaki Keirrison, Portekiz temsilcisi Benfica'ya kiralandı.

Benfica kulübünün resmi intertnet sayfasından yapılan açıklamada, Brezilya'lı gol makinasının Barcelona'dan 1 yılı opsiyonlu olarak 2 yıllığına kiralandığı duyuruldu.

20 yaşındaki genç yıldız ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çok mutluyum. Benfica herkesin bildiği büyük bir kulüp. Bunun ötesinde, hem konuşulan dil hem de birçok Brezilya'lı futbolcu olması açısından Portekiz'e gitmek Avrupa futboluna alışmamı kolaylaştıracak.

Ibrahimovic'le Salı günü aynı oteldeydim. İngilizce konuştuk ve çok hoş bir insana benziyor. Beni önümüzdeki sezona beklediğini söyledi. Gelecekte onunla birlikte oynamak harika olacak."

Geçtiğimiz hafta içinde Palmeiras'tan 16 Milyon Euro bonservis bedeliyle Barcelona'ya transfer olan genç yetenek, Katalan kulüple 5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Keirrison, geçtiğimiz sezon Coritiba formasıyla kaydettiği 21 golle Brezilya Serie A ligini gol kralı olarak tamamlarken; 2009 Ocak'ta transfer olduğu Palmeiras'da ise 35 maçta 24 kez fileleri havalandırarak müthiş performansını sürdürmüştü.

Kariyerine alt yapısından yetiştiği Coritiba kulübünde başlayan ve 122 maçta 65 kez fileleri havalandıran Keirrison, 2008 Brezilya Serie A liginde attığı 21 golle ülke tarihinde bu unvana erişen en genç futbolcu olarak da tarihteki yerini almıştı.