BIST 9.968
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.425,38
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2024

Hatay'da Lütfü Savaş aday oldu Özgür Özel'in '10 belediyeden biri bizim, ben o kusuru alırım' sözleri gündem oldu

CHP'nin Lütfü Savaş'ı yeniden Hatay Büyükşehir adayı göstermesi tepkilere yol açtı. 6 Şubat depreminin sonuçlarına ilişkin yerel yönetimlerde de kusur olduğunu dile getiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sözleri, Hatay adayının tekrar Lütfü Savaş olmasıyla tekrar gündeme geldi.

Abone ol

31 Mart yerel seçimleri için yeni adaylarını duyuran CHP, 6 Şubat depremlerinde Hatay'da görevde olan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’la bir dönem daha devam etme kararı aldı. Hataylılar, CHP'nin Lütfü Savaş kararına tepki gösterdi.

31 Mart yerel seçimleri için yeni adaylarını duyuran CHP, 6 Şubat depremlerinde Hatay'da görevde olan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’la bir dönem daha devam etme kararının ardından akıllara, Genel Başkan Özgür Özel'in "Hatay'da vereceğimiz karar çok tarihi bir karar olacak çünkü depremden sonra Hatay başkan hakkında ne düşünüyorsa o karara uymak zorundayız" sözleri geldi.

Özel, Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programında 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili konuşmuş, Hatay adayı ile ilgili Hatay halkının kararına uyacaklarını dile getirmişti. 6 Şubat depreminin sonuçlarına ilişkin yerel yönetimlerde de kusur olduğunu dile getiren CHP liderinin sözleri, Hatay adayının tekrar Lütfü Savaş olmasıyla tekrar gündeme geldi.

"10 belediyeden biri bizim, ben o kusuru alırım"

Özel, gazeteci Candaş Tolga Işık'a yaptığı açıklamalarda, "Hatay'da vereceğimiz karar çok tarihi bir karar olacak çünkü depremden sonra Hatay başkan hakkında ne düşünüyorsa o karara uymak zorundayız" demiş, Işık'ın "Hatay'da yaşanan yıkımda Hatay Belediyesi'nin de sorumluluğu var mı?" sorusunu ise Özel, "Bir şehirde yıkım yaşanıyorsa o şehirde herkesin sorumluluğu vardır. Burada bir kusur biçilecekse yerel yönetimlerin hiç kusuru yoktur demek mümkün değil. 10 belediyeden biri bizim, ben o kusuru alırım, 9 kusurun da Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ait olduğunu dikkatlerinize sunarım" demişti.

CHP: Geri çekilmesi gibi bir söz konusu durum değil

Tepkilerin ardından CHP'den de ilk açıklama geldi. Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bugün bir gazetecinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada Savaş'a sahip çıktı. Yücel'in açıklaması şu şekilde:

"Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayımız Lütfü Savaş'tır. Geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Hatay'da büyük acılar yaşandı. Bu yaraların sarılması noktasında CHP Büyükşehir Belediye Başkanımız her türlü özveri ve fedakarlığı göstermiştir, bundan sonra da gösterecektir." 

Adaylık sonrası ilk açıklama

Başkan Savaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla adaylığını vatandaşlara duyurdu. Başkan Savaş, paylaşımında, "İlk Genel Başkanı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olan partim Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak ilan edilmekten büyük onur duydum. Başta Sayın Genel Başkanım Özgür Özel olmak üzere kıymetli MYK ve PM üyelerimize, milletvekillerimize, Hatay İl Başkanımız Hakan Tiryaki ile ilçe başkanlarımız ve yöneticilerimize, Kadın ve Gençlik Kollarında görevli kardeşlerime ve değerli partililerimize teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

Asrın felaketi sonrası büyük yara alan Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak için emek vereceğini belirten Başkan Savaş, “Tarihin en büyük depremlerinden olan 6 Şubat depremleriyle gerçekleşen afette yaşadığımız acı kayıplar ve büyük yıkımlar her birimizi tarifsiz üzüntüye boğmuş, bununla beraber yeniden toparlanma ve ayağa kalkma azmimize, çalışmamıza çok büyük güç vermiş, tüm renklerimizle dayanışmamızı ve şahsi meselemiz Hatay’a olan bağlılık ve aidiyet duygumuzu doruğa taşımıştır. Şehrimizde zor şartlarda yaşamaya devam eden ve şehir dışında olup kalbi Hatay'da atan tüm hemşehrilerime söz veriyorum; yaşadığımız tüm acılara rağmen kadim şehrimizde yine aynı sofralarda tüm renklerimizle buluşacağız. Önümüzdeki tek hedef, bilimin ışığında, yüksek azimle, yorulmadan bir ve bütün olarak şehrimizi güvenle geleceğe taşımak olacaktır" dedi.

Savaş'ın "İdealist bir insan" sözleri

CHP'li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın depremin ilk günlerinde Rönesans Rezidans'ın müteahhidi, Mehmet Yaşar Coşkun hakkında söyledikleri tartışma konusu olmuştu. Savaş, "Orası eski mimarlar odası başkanımızın yapmış olduğu bir bina. Bu arkadaşımız gerçekten idealist bir insan. Bunu büyük ihtimal şartlarına uygun yapmıştır, deprem yönetmeliğine göre yapmıştır" demişti.

Bine yakın insan öldü, 52 kişi kayıp

Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi’nde 2013 yılında tamamlandıktan sonra daireleri ‘Cennetten bir köşe’ sloganıyla satılan Rönesans Rezidans’ta bine yakın insan hayatını kaybetmişti. Depremden bu yana kayıp 52 kişiden haber bekleyen aileler, suçluların cezalarını çekmelerini istiyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Hataylı depremzedeler isyan etti! "Lütfü Savaş'ı aday göstermeye utanmadınız mı"
Foto Galeri Hataylı depremzedeler isyan etti! "Lütfü Savaş'ı aday göstermeye utanmadınız mı" Galeriye Gözat