BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hatay Reyhanlı'dan son dakika patlama haberi ölü ve yaralılar var

HATAY 'ın Reyhanlı ilçesinde bir otomobilde büyük bir patlama oldu. Patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, yaralıların olduğu da söyleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan olayın terörle bir bağlantısının olabileceğini açıkladı.

Abone ol

HATAY 'ın Reyhanlı ilçesinde bir araçta büyük bir patlama oldu. Patlamanın ardından alev topuna dönen otomobildeki 3 kişi yaşamını yitirdi. 

Patlama sonrası yaşanan bir olay dehşete düşürdü. Olay yeri inceleme ekibi otomobilin motorunu 60 metre uzaklıkta buldu. Bu da patlamanın şiddetini ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve bunun bir terör saldırısı olabileceğini açıkladı.

Erdoğan: Şu andaki tespitler terörle bir bağlantısı olabilir yönünde

Erdoğan saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "Suriyeli 3 kişi ama aracın içerisinde bomba olduğu belli. İncelemeler yapılıyor, kimlik tespitleri yapılmış. Gerisinde ne var ne yok arkadaşlarımız çalışıyor. Onu da zannediyorum, kısa zamanda neticesi ortaya çıkacaktır. Şu andaki tespitler terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde. Birkaç saat içerisinde bakanlığımız detaylı bilgi verecektir" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu'dan açıklama

Patlamaya ilişkin açıklama yapan, Bakan Soylu, ''Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Biz el yapımı patlayıcı olduğunu düşünüyoruz. Üçünün de kimliği belli. Geçici koruma kapsamında Türkiye'de yaşayan Suriyeli" dedi.

Hatay Valiliği'nden açıklama! 

Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptığı açıklamada iki kişinin öldüğü araçtaki patlamanın neyden kaynaklandığının belirlenemediğini söyledi. 

Otomobil alev topuna döndü

Bugün saat 13.00 sıralarında, Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nin kenarında park halinde bulunan otomobilde, henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Çevrede büyük korkuya neden olan patlamanın ardından otomobil, alev topuna döndü.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Polisler çevre güvenliği alırken, itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yapılan incelemede, otomobilin içinde bulunan 3 kişinin yanarak can verdiği saptandı. Patlamaya neyin yol açtığı araştırılıyor.

Otomobilin motoru 60 metre uzaklığa fırladı

Patlamanın, el yapımı patlayıcıdan kaynaklandığı üzerinde duruluyor. Ayrıca patlama sırasında otomobilin motoru ise 60 metre uzaklıkta bulunan bir apartmanın 3. katında bulundu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Hatay Reyhanlı'da hain bombalı saldırı! Patlamadan ilk görüntüler;
Foto Galeri Hatay Reyhanlı'da hain bombalı saldırı! Patlamadan ilk görüntüler; Galeriye Gözat