BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

Hangi valilerin yeri değişecek?

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in "Kararname hazır, 'eli kulağında" dediği Valiler Kararnamesi'nde sürpriz atamaların olduğu iddia edildi.

Abone ol

Çankaya Köşkü'ne gönderilen Valiler Kararnamesi'nde sürpriz atamaların olduğu öğrenildi. Cephane patlamasının ardından adı gündeme gelen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanoğlu'nun Bursa'ya atanması bekleniyor. Antalya Valiliği için de Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın adı geçiyor.

Yenişafak'ın haberine göre; hükümetin onay için Çankaya Köşkü'ne gönderdiği Valiler Kararnamesi ile tüm kritik bölgelerde önemli değişiklikler bekleniyor.

Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamanın ardından yaptığı açıklamalarla tartışmalara neden olan İrfan Balkanoğlu'nun Bursa Valiliği'ne getirildiği ileri sürülürken, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın ise bayrak değişimi yapacağı belirtiliyor.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ın ise Afyonkarahisar'a atanacağı ifade edilirken, halen Emniyet Genel Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Kılıçlar'ın ise Antalya Valiliği için adı geçiyor.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 'Kararname hazır, 'eli kulağında' diyelim. Sayın Cumhurbaşkanımız tensip ederlerse kararname çıkar' dedi. Kararnameyi Cumhurbaşkanı Gül'ün Portekiz ziyareti dönüşü imzalaması bekleniyor.