BIST 9.668
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.421,54
HABER /  DÜNYA

UYUŞTURUCU KAÇAKÇILARINA DARBE

Afyonkarahisar’da zehir tacirlerine yönelik operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 500 bin TL olan 165 kilogram kubar esrar ele geçirildi. <br/...

Abone ol

Afyonkarahisar’da zehir tacirlerine yönelik operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 500 bin TL olan 165 kilogram kubar esrar ele geçirildi.
Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar’da Şuhut Kavşağı’nda rutin yol kontrolü yapan polis ekipleri İ.A. (40) isimli şahıs yönetimindeki 06 AS 7626 plakalı bir kamyoneti durdurdu. Sürücünün hareketlerinden şüphelenen polisler, Dino isimli narkotik köpeğinin de yardımı ile araçta arama yaptılar. Köpeğin araçta yabancı bir madde bulunduğuna dair tepkilerde verdiğini gören polis ekipleri, aracın Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü garajına çekilmesine karar verdiler. Burada aracı sökerek aramaya başlayan polis ekipleri, kamyonetin dorsesini kaldırdıkları zaman tahminlerinde yanılmadıklarını gördüler. Dorsenin altından yüzlerce poşete sarılmış 165 kilogram kubar esrar ele geçirmeyi başaran emniyet güçleri, araç sürücüsü İ.A.’yı gözaltına aldı. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından zehir tacirlerine yönelik yaptıkları operasyonun, kentte son yıllarda yapılan en büyük uyuşturucu operasyonlarından birisi olduğu belirtildi.
Öte yandan, operasyona katılan Dino isimli narkotik köpeğinin esrarın yakalanmasında büyük pay sahibi olduğunu belirten yetkililer, ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin ise 500 bin TL’ye yakın olduğunu da kaydetti.
(İHA)