BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.496,86
HABER /  DÜNYA

ADANA’DA BİR GARİP DAVA

Adana’da, "Eşim sabaha kadar ayakta bekletip, zorla ilişkiye giriyor" diyerek eşi hakkında şikayetçi olan 2 çocuk annesi kadın, mahkemede ...

Abone ol

Adana’da, "Eşim sabaha kadar ayakta bekletip, zorla ilişkiye giriyor" diyerek eşi hakkında şikayetçi olan 2 çocuk annesi kadın, mahkemede ise, "Normal hayata döndük" deyip şikayetinden vazgeçti.
Bir devlet dairesinde memur olarak çalışan Ö.L., 7 yıl önce A.L. ile evlendi. Çiftin 2 çocukları dünyaya geldi. A.L., 22 Ocak’ta Cumhuriyet Savcılığı’na giderek eşinin çalıştığı işyerinde çalışmasına izin vermediğini, bunun için kendisini geceleyin sabaha kadar ayakta tuttuğunu iddia etti. Ayrıca, eşinin kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini, girmek istemediği zaman tekme tokat dövdüğünü ileri sürerek şikayette bulundu. Kadına şiddet olaylarına bakan cumhuriyet savcısı ise, A.L.’yi Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk etti. Yapılan muayenede, genç kadına ’depresyon’ tanısı konuldu. Cumhuriyet savcısı da, bu şikayet ve teşhis üzerine A.L.’nin eşi devlet memuru Ö.L. hakkında, 16,5 yıl hapis istemiyle ’eşe karşı cinsel saldırı, kasten yaralama, tehdit, hakaret, aile efradına kötü muamele’ suçlarından dava açtı. Aile Mahkemesi de Ö.L.’nin 2 ay boyunca eşine şiddet uygulamaması ve eve yaklaşmaması için uzaklaştırma cezası verdi.
Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada Ö.L., eşinin iddialarını kabul etmedi. Polisteki ifadesinde, asıl eşinin kendisine şiddet uyguladığını öne süren Ö.L., "Kavgalarımız, bazı huzursuzluklarımız oldu ancak şu anda barıştık. Ben eşimi kesinlikle zorla cinsel birlikteliğe zorlamadım. Bazen eşimin çalışmasını istemediğim oldu. Ancak kendisinden özür diledim, barıştık. Aramızda hiçbir sorun yok" dedi.
A.L. ise eşini af etti. Eşinin düzeldiğini, bu yüzden şikayetini geri aldığını söyleyen A.L., “Normal hayata döndük” diyerek şikayetinden vazgeçti. Mahkeme heyeti de davanın düşürülmesine karar verdi. Bu kararla Ö.L., ceza almaktan kurtuldu.
(İHA)