BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,81
ALTIN 2.412,39
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Hangi Recep Tayyip Erdoğan?

Başbakan Erdoğan'ın Adana konuşmasında, ''tek dil demedim, tek din dedim" sözleri MHP'li Oktay Vural'ın gündemindeydi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana konuşmasında, ''tek dil demedim, tek din dedim'', Meclis'te yaptığı konuşmada, ''milletimin dili tektir'', Niğde mitinginde ise ''Ne tek dil dedim, ne tek din dedim'' dediğini iddia ederek, ''Formülü çözebildiniz mi? Hangi Recep Tayyip Erdoğan? Çözemediniz mi? Sizin gibi 40 akıllı çıksa çözemez'' diye konuştu.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, daha önce ''Hangi Erdoğan?'' diye sorduğunu ve bunun üzerine de ciltlerce kitap yazılabileceğini söylediğini ifade ederek, ''Bakalım o kitapları ne zaman yazacaksınız?'' diye sordu.

''O, her an kendi söylediklerini yalanlayabilir, 'ben yapmadım o yaptı' diyen yaramaz öğrenciler gibi başkalarının üstüne atabilir'' ifadelerini kullanan Vural, Başbakan Erdoğan'ın olmayanı olmuş gibi, yapılmayanı yapılmış gibi gösterdiğini iddia etti.

Vural, ''Başbakan yapılanları gizlemek için Gerçeklik Bakanlığı oluştursa iyi olur'' diye konuştu.

Türkiye'de en zengin 100 kişinin yüzde 5,7 vergi öderken, asgari ücretlinin yüzde 15 vergi ödediğini ifade eden Vural, bir vergi rekortmeninin 32 bin 150 asgari ücretliye eşit olduğunu söyledi. Oktay Vural, ''Başbakan, fakirden alıp zengine veriyor. Dolar milyarderleri Türkiye'de artıyor. AKP Hükümetinin siyasal tercihleri zengini daha zengin, fakiri daha fakir'' dedi.

Vural, Başbakan Erdoğan'ın 3 ayrı konuşmasında da farklı şeyler söylediğini iddia ederek, bu konuşmaları gazetecilere iPad'inden dinletti.

Erdoğan'ın Adana konuşmasında, ''tek dil demedim, tek din dedim'', Meclis'te yaptığı konuşmada, ''milletimin dili tektir'', Niğde mitinginde ise ''Ne tek dil dedim, ne tek din dedim'' dediğini ileri süren Vural, ''Formülü çözebildiniz mi? Hangi Recep Tayyip Erdoğan? Çözemediniz mi? Sizin gibi 40 akıllı çıksa çözemez'' diye konuştu.

Oktay Vural, şöyle konuştu:

''(Yalan makinesi bunlar) diyor. Yalan makinesi kim acaba? Yalan makinesinin bobinleri yanmıştır herhalde bunları dinleyince. AKP'ye oy veren kardeşlerim; dün ne söylediğini unutan, bugün farklı, yarın da farklı söyleyecek kişinin peşinden nasıl gidilebilir? Başbakan ne istiyor acaba? Televizyonlar 24 saat yayın yapıyor, bunları yayınlıyor; bir Allah'ın kulu da kalksa sorsa ya millet için. Bunlar neden sorgulanmaz, korku mudur acaba?

Milleti çok dilli ve çok dinli bir toplum haline dönüştürüp, dinler bahçesi açanların asıl içyüzü ortaya çıkıyor. PKK ve Barzani ile yapılan müzakerelerde bu toplumu çok dilli bir topluma dönüştürme konusunda görev üstlenmişler. Bu milletin dilini değiştirmek istiyorlar, tezgah budur. Bu ülkenin diliyle de diniyle de oynama Sayın Başbakan, senin haddin ve görevin değildir. Dilinin de dininin de sahibi bu millettir. Başbakanın aslında kafası karışık; zamana ve mekana göre sürekli gömlek ve ifade değiştiren bir siyasetçinin tipik bir yansıması. Bu maskeli siyasetin maskesini deşifre etmeye devam edeceğim.''

BOZDAĞ'I CİDDİYE ALMIYORUM

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın ''yeni Anayasa sürecinde başkanlık sisteminin de tartışılmasını istediğine'' yönelik sözleri sorulan Vural, ''Bunlar Uzlaşma Komisyonu'nda olacak konulardır. O konuyla ilgili hususları daha sonra değerlendiririz'' dedi. ''Bekir Bozdağ'ın Uzlaşma Komisyonu üyesi olup olmadığını sorduğu gazetecilerin ''hayır'' yanıtı vermesi üzerine Vural, ''Maydanoz oluyor da onun için'' diye konuştu.

Vural, başka bir gazetecinin, ''Şöyle bir açıklaması da var...'' sözleri üzerine, kendisinin açıklamasının daha önemli olduğunu belirtti. Vural, ''Bekir Bozdağ'ı ciddiye almıyorum. Sürekli olarak onların konuştukları üzerinden bir gündem oluşturup, kendilerini millet sahnesinden kaçırmak isteyen bir siyaset anlayışı ile beraberiz. Saraydan kız kaçırma oyunu vardı, siz de AKP'yi milletten kaçırmak için çalışıyorsunuz. Çalışmayalım arkadaş'' dedi.