BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.401,07
HABER /  GÜNCEL

Toprak altında kalan işçinin zor anları

Kanalizasyon çalışmasında işçi, toprağın altında kaldı. Ölümle yaşam arasında gidip gelen Nihat Yokuş, böyle kurtarıldı.

Abone ol

Van'da bir lisenin kanalizasyon hattı çekildiği sıra meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi, uzun uğraşlar sonucu sıkıştığı yerden kurtarılıp hastaneye kaldırıldı.

Olay, Van-Erciş yolu üzerinde bulunan Şemsibey Mahallesi'nde meydana geldi. Bir firmanın çalışanları, mahalledeki lisenin kanalizasyon şebekesini çekmeye çalıştığı sırada göçük meydana geldi. Yaklaşık 4 metre derinlikteki kanalizasyon borularını takmaya çalışan Nihat Yokuş isimli işçi toprak altına kaldı.

Çevredeki vatandaşların yardımı ile göçük altında kalan Yokuş'un başı topraktan çıkartıldıktan sonra sağlık ekiplerine haber verildi. Kısa sürede bölgeye gelen sağlık ekipleri, bir süre havasız kalan Yokuş'a oksijen verdi.

Daha sonra bölgeye sevk edilen itfaiye ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kurtarma ekipleri, vatandaşların da yardımıyla uzun uğraşlar sonucu göçük altında kalan işçiyi kurtardılar. İnşaat yetkilisi Hasan isimli şahıs ise, kurtarma çalışmalarını izlerken baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan müdahalenin ardından her iki şahıs da hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.u.20120507135648.jpg