BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

'Sayın Başkan hayatım sizin ellerinizde'

Yaklaşık bir yıldır El Kaide'nin elinde tutsak olan ABD vatandaşı Warren Weinstein, Amerikan Başkanı Barrack Obama'dan kendisini elinde tutanların isteklerini kabul etmesini istedi.

Abone ol

Weinstein geçen yılın Ağustos ayından beri tutsak.

ABD vatandaşı tutsak Warren Weinstein Amerikan Başkanı Barrack Obama'dan kendisini elinde tutanların isteklerini kabul etmesini istedi.

Amerikan Gözetleme Şirketi Site Intellegence, ellerine ulaşan videoda 70 yaşındaki Weinstein'in Obama'ya hitabettiğini söyledi.

Pakistan'da yaşayan yardım uzmanı Weinstein geçen yıl Ağustos ayında Lahore şehrinde silahlı adamlar tarafından kaçırılmıştı.

Site Intellegence kısa videonun İslamcı bir internet sitesine Pazar günü yüklendiğini söyledi.

El Kaide liderlerinden Aymen el Zevahiri geçen yıl bir açıklama yaparak Amerika hava saldırılarını durdurursa Weinstein'in serbest bırakılacağını söylemişti.

Geçen sene yayınlanan videoda El Kaide lideri ABD'nin Afganistan, Somali, Pakistan ve Yemen'de yaptığı hava saldırılarını durdurmasını ve tüm dünyada tutsak olan El Kaide ve Taliban üyelerini serbest bırakmasını istemişti.

Yeni yayınlanan videoda Weinstein ''Sayın Başkan, hayatım sizin ellerinizde. Eğer talepleri kabul ederseniz yaşayacağım, etmezseniz öleceğim'' diyor.

Weinstein aynı videoda karısına da sesleniyor ve '' Ben iyiyim. Bütün ilaçlarımı alıyorum. Benimle ilgileniyorlar'' diyor.

Videonun nerede ya da ne zaman kaydedildiği bilinmiyor.

Ancak Weinstein kaçırılmasından bu yana ilk kez videoda görüldü.

Videoda tutsak geleneksel bir Pakistan tuniği giyiyor.

13 Ağustos 2011'de Weinstein'in evine zorla giren sekiz silahlı militan yaşlı adamı kaçırmıştı.

Weinstein'in Pakistan'da faaliyet gösteren danışmanlık firması JE Austin Associates için çalıştığı biliniyor.

Şirketin ülke direktörü olduğuna inanılan Weinstein şirketin internet sitesinde ''Uluslararası kalkınmada 25 yıllık deneyimi olan bir uzman'' olarak tanımlanıyor.