BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Halil Konakçı yine ortalığı karıştırdı! Atatürk ile ilgili sözleri olay oldu...

Çıkışlarıyla tartışmaların göbeğinden inmeyen imam Halil konakçı, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Konakçı, Atatürk'ü kastederek, "Okullarda, resmi törenlerde çocukların heykel ve resimlerin önünde secde ettirildiğini" iddia etti.

Abone ol

Anaokulunda bir imamın çocuklara ders vermesine yönelik eleştiriler üzerine İmam Halil Konakçı, sosyal medya hesabından yeni bir tartışmanın daha fitilini ateşledi. Konakçı, Atatürk'ü kastederek, öğrencilerin resmi törenlerde Atatürk heykelleri ve posterleri karşısında secde ettirildiğini savundu. 

'Çocuklar heykel önünde secde ettiriliyor'

İmam Halil Konakçı 'X' hesabından yaptığı paylaşımda “Okullarda, resmi törenlerde çocukların heykel ve resimlerin önünde secde ettirilmesine karşı değiller ama vatanımızda yaşamış İslam’a hizmet etmiş değerleri kıyafetleri ile anılmasına ve anlatılmasına karşı çıkıyorlar” ifadelerini kullandı.

İşte Halil Konakçı'nın o paylaşımı: 

Öğrencileri eğitmek için okullara hemşire, doktor, polis, afad uzmanı hatta itfaiye eri dahi görevlendiriliyor ama Müslüman ailelerin çocuklarına dinini öğretmek için Diyanet görevlisi bir hocanın okulda görevlendirilmesine karşı çıkıyorlar.

Okullarda resmi törenlerde çoçukların heykel ve resimlerin önünde secde ettirilmesine karşı değiller ama vatanımızda yaşamış İslam’a hizmet etmiş değerleri kıyafetleri ile anılmasına ve anlatılmasına karşı çıkıyorlar. Sorsan Müslümanlar ama İslam’a dair ne varsa karşılar, düşmanlar.

Çatlasanızda patlasanızda; Müslüman ecdadımızın fethedip bizlere armağan ettiği bu topraklarda, fethedildiği ve milli mücadele ruhuyla İslami hizmetin kaldığı yerden devam etmesi için son gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz.