BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hakkarililerin Kongre misafirperverliği

Bilimsel bir kongre için Hakkari'ye gidecek akademisyenleri bir sürpriz bekliyor. Bilim adamları Hakkarililerin evlerinde misafir edilecek.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA- Hükümetin Kürt sorununu çözmek için başlattığı "Demokratik Açılım" tartışmaları sürerken Hakkarililerden örnek davranış. Hakkari Üniversitesi'nin düzenleyeceği Kürt Kadını Kongresi'ne katılacak akademisyenler Hakkarililerin evlerinde misafir edilecek.

Kürt açılımı tartışmaları sürerken gözler tam bu süreçte Kürt Kadını Kongresi düzenleyen Hakkari Üniversitesi'ne çevrildi. 1-5 Ekim arasında düzenlenecek Kongre için çalışmalar sona yaklaştı. Yüze yakın bilim adamı Hakkari'ye gidecek, Kongrede 50'nin üzerinde bildiri sunulacak.

Bütçesi çok yeterli olmayan Hakkari Üniversitesi kongreye katılacak hocaların yemek ve konaklama ihtiyaçlarını el birliği ile çözecek.

İNTERNETHABER'e konuşan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, "Gelen konuklarımızın buranın kültürü ile tanışmasını, yapılan kongrenin kaynaşmaya bir vesile olmasını istiyoruz. Bu nedenle şöyle bir fikir geliştirdik. Üniversite sınavı yapıldığında Şemdinli'den Yüksekova'dan Hakkari merkeze gelen öğrencileri burada hiç tanımadıkları insanlar evlerine alıp misafir ediyor. Bunu yapanlar neden Kongremizin konuklarına yapmasın diye düşündük. Belediye Başkanı destek verdi. Böylece Hakkarili ailelerin yanında kalmak isteyenleri evlerde misafir edeceğiz. 100 kişiyi de bu şekilde ağırlayacak durumdayız. Bu sayede Hakkari'ye gelen akademisyenler de buradaki insanların nasıl yaşadığı, ne düşündüğüyle ilgili içerden bir fotoğraf çekme imkanı bulacaklar. Doğu-batı, Kürt-Türk kaynaşması bu değil mi?" dedi.