BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Caddelerden geçerken poz vermeyi unutmayın

Arkanızdan fotoğraflı kırmızı ışık ihlali fotoğrafıyla birlikte bir ceza makbuzu almamak için dikkat. Ankara'da güvenlik kameraları çalışmaya başladı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA-

Ankara’da iki yıldır süren Kent Güvenlik Sistemi çalışmaya başladı. Kırmızı ışıkta geçen araçları sistem kendiliğinden fotoğrafını çekerek A/4 kağıdına ceza makbuzu olarak çıkartacak. Bir araç çalındığında sistem sayesinde hangi kavşaklardan geçtiği de rahatlıkla tespit edilecek.

Büyük şehirlerde güvenlik açısından büyük önem taşıyan sistemi kurmak için çalışmalar iki yıl önce başladı. Basit bir kayıt sistemi yerine bilgi işleyen ve o bilgiden yararlanan bir sistem kurma amacı nedeniyle süreç biraz uzadı. Ancak hedef gerçekleşti ve Ankara’nın kilit noktalarında çalışmaya başladı.

Yetkikiler kaç noktaya sistemin kurulduğunu açıklamıyor, ancak Kızılay kavşağı, Eskişehir ve İstanbul yolu ile Ankara’nın önemli merkezlerinde sistemin çalıştığı biliniyor. Buralarda istenen görüntüler rahatlıkla alınıyor.

Kentin asayiş trafik ve güvenliği için önem taşıyan sistem insan gücü kullanımını da asgariye indirecek. Ulus'ta Valilik binasının bahçesinde inşaatına başlanan komuta merkezi de Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 90'ıncı Yıldönümü olan 27 Aralık'ta açılacak.

Ankara pek çok büyük şehrin yanında suç oranları düşük bir kent. Kurulan yeni sistemle bu oranların daha da aşağı çekilmesine kesin gözüyle bakılıyor.