BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yargıtayın kararı çok tartışılır

Taş atan kalabalığa silahla ateş açan ve bir kişinin ölümüne yol açan uzman çavuş için Yargıtay'ın verdiği karar tartışılıyor.

Abone ol

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, askeri araca taş atan kalabalığa tam otomatik silahla yedi kurşun sıkarak bir kişinin ölümüne neden olan uzman çavuşa ceza verilemeyeceğine hükmetti.  

YARSAV Başkanı ceza istedi
Siirt'te 2005'te uzman çavuş G.Y'nin kullandığı askeri cip, bir grupla polis arasında yaşanan çatışmanın ortasında kaldı. Kalabalık cipe de taş attı. Saldın sürünce ateş eden G.Y., Abdullah Aydan'ın ölümüne neden oldu.

Açılan davada yerel mahkemenin verdiği beraat kararını Yargıtay 1. Ceza Dairesi de onadı. YARSAV Başkanı ve Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı adına beraat kararının bozularak G.Y.'nin cezalandırılmasını istedi.

Kürt açılımını etkileyecek içtihat
Yargıtay Ceza Genel Kurulu ise 18 Mart 2009'da, 'Kürdistan faşizme mezar olacak', 'Burası Kürdistan Türkiye değil' gibi sloganların da atıldığı saldırının uyarılara karşı devam etmesi ile bölgenin özellikleri bütün olarak göz önüne alındığında, uzman çavuşa ceza verilemeyeceğine hükmetti.

Yargıtay'ın, hükümetin Kürt açılımı sürecini de etkileyebilecek ve çok tartışılacak içtihat niteliğindeki bu kararıyla, benzer olaylarda bir güvenlik görevlisinin açtığı öldürücü ateş ceza nedeni sayılmayacak. (Gökçer Tahincioğlu/Milliyet)