BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.385,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hakkari'de internet haftası etkinlikleri

Hakkari ilk defa düzenlenen "İnternet Haftasını" etkinlikleri kapsamında "İnternet Yaşamdır" konulu bir konferans verildi.

Abone ol

Hakkari Meslek Yüksek Okulu salonunda verilen konferansı, akademik ve idari personel, öğrenci ve vatandaşlar dinledi.

Hakkari Üniversitesi Bilişim Öğretim Elemanı Uzman Murat Koca "Uzaktan Eğitim" farklı ortamlarda bulunan öğrenci ve öğretmenlerin, öğrenme-öğretme faaliyetlerini, iletişim teknolojileri ve posta hizmetleri ile gerçekleştirdikleri bir eğitim sistemi hakkında bilgi verdi. Hakkari gibi yeterli düzeyde eğitmenin olmadığı bir şehirde internetin eğitimde fırsat ve imkan eşitliği sağlayacağını belirten Koca, farklı mekanlardaki öğretim elemanlarından ya da eğitmenlerden yararlanabileceğini anlattı.

Soru cevap şeklinde devam eden konferansta Koca, internetin Hakkari'de kullanımı ile ilgili bir soruya cevap veren Koca "Hakkari'de 6 bin 500 internet kullanıcısı var ve bu rakam yüzde 2.6 'lık bir orana tekabül ediyor. İlk olarak 1999 yılında Dial-up sistemi ile Hakkari'de internet kullanılmaya başlandı. 2003 yılında DSL kuruldu. Bunun devamında ADSL ve metro eternet sistemleri kullanılmaya başlandı" şeklinde konuştu, Elektrik Mühendisler Odası (EMO) İl Temsilcisi İbrahim Halil Alçiçek, ise, Türkiye'de internet tarihçesi ve Hakkari'deki durumu konulu sunumunu yaptı.

Alçiçek "Hakkari halkı internet kullanımında yanlış yönlendiriliyor. İnternet kullanımı denilince akla, Hakkari'de yoğun olarak kullanılan Okey 34 oyunu, Facebook ve anlık mesaj sitelerinde zamanlarını tükettiği, nakit ve dikkat kaybı getirilmiştir. Bunun yerine bilgi paylaşım sitelerine yönelmeleri gerektiğini çocuklarını bilgi toplumuna hazırlayacak temelleri oluşturan sitelere yöneltmeleri gerekir" şeklinde konuştu.