BIST 10.320
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.467,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Engelli aileye kötü sürpriz!

Gümüşhane’de Hasanbey Mahallesi Osmangazi Sokak’ta tıkanan kanalizasyon hattı karı koca engelli olan ailenin evine doldu.

Abone ol

Gümüşhane'de Hasanbey Mahallesi'nde oturan engelli bir aile kanalizasyonun azizliğine uğradı.

Olayı çocuğunu uyutmak için odada bulunduğu esnada gelen kokuyla anlayan engelli anne Muazzez Özoğlu (39), tuvaletten çıkan atıkların evi bastığını fark edince yolda çalışma yapan Belediye ekiplerinden yardım talebinde bulundu. Belediye ekipleri tüm mahalleyi etkileyen olayı çözebilmek için uğraşırken, Özoğlu ailesinin evi kanalizasyon atıkları ile dolmaya başladı.

Belediye ekiplerinin çalışmaya devam ettiklerini belirten Özoğlu, “Çoğumu uyuttum evdeydim, koku gelmeye başladı. Dışarı çıktım ki tuvaletten basıyor. Benim ayağım protezli, protezim bozuldu. Benim çocuklarım küçük ve hassas, ben hassas insanım. Kim temizleyecek evimizi. Karı koca engelli insanlarız. Bu eşyaları artık temizlesen de bunları artık nasıl yapacağız bilmiyorum. Nerede kalacağız, ne yapacağız, ne yiyip ne içeceğiz bunu da bilmiyorum” dedi.Belediye ekipleri ise yaptıkları 4 saatlik çalışmanın ardından kanalizasyon hattını tekrar açarken, logardan çıkan kömür külleri ise şaşkınlık oluşturdu. Çalışmaların ardından kanalizasyonun tıkanma sebebini kül artıklarının kanalizasyon şebekesine dökülmesi olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Belediye İşletme Müdürü Rıza Tanış, küllerin nereden atıldığının tespit edilmesinin ardından cezai yaptırıma gideceklerini söyledi.

Vatandaşların iddia ettiği gibi ekiplerin geç gelmediğini belirten Tanış, “Meydana gelen kanal arızasında vatandaşlarımızın ihbarı üzerine ekiplerimiz hemen olay yerine gelmiş ve çalışmaya başlamıştır. Herhangi bir gecikme söz konusu değildir. Elimizden gelen imkanlarla 4 saattir mücadele ediyoruz. Şunu da üzülerek söylüyoruz ki vatandaşlarımızın bazıları evine kanal atıkları dolmuştur. Belediye olarak gerekeni yapacağız. Vatandaşa yardımcı olup evine dolan suyu çekeceğiz” diye konuştu.