BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.434,93
HABER /  SPOR

Hakem Özkahya neden alındı?

Fenerbahçe maçının açıklanan hakemi Halis Özkahya ile ilgili iddalara Özgener bakın ne dedi?

Abone ol Futbol Federasyonu, başkan Mahmut Özgener'in, Ankaragücü-Fenerbahçe maçına atanan, ancak Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın'ın kendisini telefonla aramasının ardından bu görevden alınan hakem Halis Özkahya'ya duyduğu güvenin tam olduğunu bildirdi.

Federasyondan yapılan açıklamada, bazı internet sitelerinde, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in ağzından yayınlanan bir demecin yer aldığı, ancak buradaki ifadelerin gerçek dışı olduğu kaydedildi.

Açıklama şöyle:

''Özgener'in söylediği iddia edilen 'Halis Özkahya'yı değiştirmek zorunda kaldık, çünkü genç bir hakem ve tecrübeli değil. Yapacağı insani bir hata onu zor durumda bırakırdı. İlk açıkladığımız hakem Fırat Aydınus olsaydı onu değiştirmezdik, çünkü o tecrübeli bir hakem ve bunu kaldırabilirdi' ifadesi, kesinlikle gerçek dışıdır. Mahmut Özgener, bu görüşmede iddia edilen cümleleri kullanmadığı gibi, Futbol Federasyonu olarak Halis Özkahya'ya güvenlerinin tam olduğunu ve tüm hakem atamalarının MHK trafından yapıldığını net bir dille vurgulamıştır.''