BIST 9.997
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.434,67
HABER /  POLİTİKA

Kafası iyi bakana ne dedi?

Melih Gökçek Ertuğrul Günay için "herhalde kafası iyiydi" dedi. Günay'ın ona yanıtı bakın nasıl oldu?

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ankara’yı eleştiren sözler sarf edince Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek onun için “Herhalde kafası iyiydi” yorumunu yapmıştı. Bunun üzerine Günay yanlış anlaşıldığını söyleyerek alttan aldı. “Herkesin bir üslubu var. O gün yemek arası vermeden çalıştım” diyerek alkollü olmadığını söyledi.

Günay, Yahya Kemal Beyatlı'yı anma toplantısına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

YANLIŞ ANLAŞILDIM

Günay, bir gazetecinin, ''Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek söylediğiniz sözlerle ilgili olarak, 'Sayın Bakanın herhalde kafası iyiydi' cümlesini kullandı'' demesi üzerine, ''Yanlış anlaşılma olduğunu sanıyorum. Ya ben derdimi anlatamadım ya da arkadaşlar anlamamak durumunda kalmışlar'' yanıtını verdi.

Kendisinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Türkiye'nin 50 yıldan fazla bir sürelik geçmişine yönelik değerlendirmelerde bulunduğunu aktaran Günay, şöyle devam etti:

''Atatürk'ün vefatından bu yana 70 yıl geçti. Son 5 yılından sorumluyuz hükümet olarak, kendi payıma da 1-1,5 yılından sorumluyum. Cumhuriyetin kurulduğu merkez eğer tarih bilinci ve estetik kaygısı olsa dünyanın en güzel merkezlerinden birisi olabilirdi. Ama ne yazık ki derme çatma ulaşımı, meydan anlayışı, yeşil anlayışı doğru düzgün olmayan bir kentle karşı karşıyayız. Ankara'ya yeni bir Cumhuriyetin yeni bir başkenti demek zordur. Düzeltilmeye çalışılıyor ama geçmişten bu yana yapılmış çok büyük eksiklikler var ve bu çarpık yerleşme, şehirleşme anlayışı ne yazık ki sadece Ankara'ya özgü de değildir. Türkiye'de yaylalardan, deniz kıyılarına kadar geçmiş yılların bir talan anlayışı doğamızı da tarihimizi de gerçekten tahrip etti. Önemli ölçüde yok etti. Şimdi bu yanlışlardan dönmeye çalışıyoruz.''

''HERKESİN KENDİNE GÖRE BİR ÜSLUBU VAR TABİİ''

''Peki karşı açıklamanın tarzını nasıl buluyorsunuz?'' sorusu üzerine de Bakan Günay, ''Herkesin kendine göre bir üslubu var tabii. En azından benim o akşam bir yemek arası vermeden komisyonda çalıştığımı bilen arkadaşlar bu açıklamanın, karşı açıklamanın çok uygun olmadığını anlamışlardır'' dedi.

Günay, Gökçek'in kendisiyle görüştüğünü belirttiğinin hatırlatılması üzerine Gökçek ile görüşmesi olduğunu kaydetti. Günay, ''Kimseyi kastetmediğimi o da biliyor. Bir kişiyi, bir dönemi hele yakın bir dönemi kastetmediğimi Sayın Başkan da biliyor'' diye konuştu.