BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  SPOR

Hakan Şüküre takipsizlik kararı

Hakan Şükür adına açılan davadan takipsizlik kararı çıktı.

Abone ol

"Borsada manipülasyon yapılarak haksız kazanç sağlandığı" iddiasına ilişkin açılan davanın görüldüğü mahkemenin suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Galatasaraylı milli futbolcu Hakan Şükür ve Melih Çelet hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesinin, Gökhan Şükür ile arkadaşları hakkında açılan davanın görüldüğü sırada yaptırılan bilirkişi incelemesinde futbolcu Hakan Şükür ile Melih Çelet’in de sorumlu olduklarının belirtilmesi üzerine suç duyurusunda bulunmasının ardından ekonomik suçlara bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadi Yoldaş tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucu verilen takipsizlik kararında, mahkemenin 11 Mayıs 2007 tarihli ihbar yazısının Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK)
gönderilerek incelenip değerlendirilmesinin istendiği, konuya ilişkin olarak 16 Ağustos 2007 tarihinde SPK’dan savcılığa bir yazı gönderildiği kaydedildi.

Yazıda, mahkemenin ihbar yazısı ile bilirkişi raporunun 9 Ağustos 2007 tarihli toplantıda SPK karar organınca değerlendirildiğinin ifade edildiği bildirilen kararda, "Sonuç olarak bilirkişi raporunun, kurulun, Gökhan Şükür ve arkadaşları hakkında, dava konusu edilen daha önceki değerlendirmesini değiştirecek yeni bilgi ve belge içermemesi nedeniyle Hakan Şükür ve Melih Çelet hakkında Sermaye Piyasası Kanunu’nun 47/A-2 maddesi çerçevesinde kurulca işlem yapılmamasına karar verildiği belirtilmiştir" denildi. Kararda, bu nedenle 2499 sayılı SPK’nın 49/1 maddesi uyarınca, kurul tarafından şüpheliler yönünden başvuru yapılmaması nedeniyle Hakan Şükür ile Melih Çelet hakkında takibata yer olmadığına hükmedildiği bildirildi.