BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  POLİTİKA

Baydemir kopya çekmiş

Baydemir'den iki hafta önce bölücü başı konuşmuş. Sözler neredeyse aynı..

Abone ol

Baydemir'in tartışma yaratan sözlerinin benzerini, 2 hafta önce terörist Abdullah Öcalan'ın da söylediği ortaya çıktı

İlk yerel seçimde AKP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak istediğini belirten Öcalan'ın, PKK çizgisindeki internet sitelerinde ve Fırat Haber Ajansı'nda yer alan haberlerde şu sözleri söylediği kaydedildi:

"AKP'nin düşürmek için bütün gücüyle yöneldiği Diyarbakır konusunda da şimdiden uyarıda bulunuyorum. AKP'nin her yolu mübah görüp Diyarbakır Belediyesi'ni almaya dönük girişimde bulunması, Diyarbakır halkını açlıkla terbiye edip parayla, rüşvetle, rant vb. bu tür gayri ahlaki yöntemler uygulaması durumunda Diyarbakır halkı buna gerekli cevabı verecektir. AKP bu yöntemlerde direnirse Diyarbakır'da tehlikeli bir sürece girilir."

Yine DTP'yi suçladı

Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşmede, DTP'yi de 'halktan kopuk yaşamakla' suçladığı ileri sürüldü. Öcalan, iddiaya göre, "Herkesin gece gündüz demeden çalışması, oturup 'Bu halkın sorunlarını nasıl çözeriz?' diye sabahlara kadar tartışmaları gerekir. Halktan kopuk olmamaları, sürekli halkla iç içe olmaları gerekir. Bunlar ne yapıyorlar? Ben hiç mi anlaşılmıyorum?" dedi.