BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,75
ALTIN 2.395,96
HABER /  POLİTİKA

Urastan red oyu

Ufuk Uras, güvenoylamasında red oyu kullanacağını ve nedenini açıkladı.

Abone ol

ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hükümet programı üzerinde Genel Kurulda şahsı adına söz talebinde bulunduğunu, ancak bir çok AK Parti'li milletvekilinin aynı talepte bulunması nedeniyle konuşamadığını söyledi.

MECLİSTE SÖZ SAHİBİ OLMAK İÇİN TÜNEL KAZMAK GEREK
Uras, ''Meclise tünel kazarak girdik ama anlaşılan Meclis kürsüsünde söz sahibi olmak için kürsüye de ayrı bir tünel kazmak gerekiyor. AB dersleri verdiğim için AB Uyum Komisyonuna üyelik için başvurdum ancak giremedim. Demek ki oraya da ayrı bir tünel kazmak gerekli. Yurttan sesler korosu, komisyonlarda da devam edecek'' dedi.

PİNOKYO POLİTİKASI
Yaşadıkları gerçeklerle uyum sağlamayan, gerçek dışı iddiaları ortaya
koymayı, ''Pinokyo politikası'' olarak değerlendiren Uras, ''Söyle-söyle, vaatte bulun, sadece burnunuz, diliniz uzuyor. Ama var olan gerçeklerle karşılığı olmuyor'' diye konuştu.

Uras, 12 bin 152 kelimeden oluşan hükümet programında, ''eşitlik''
kelimesinin sadece bir kez geçtiğini kaydederek, bunun, hükümetin vizyonunda, toplumdaki ekonomik, kültürel ve siyasal alanlardaki köklü eşitsizlikleri giderme yönünde bir hedefinin olmadığını gösterdiğini ileri sürdü.

''MUSTAFA KEMAL'İN ADINI SÖYLEMEDEN..."
Ufuk Uras, hükümet programında, ''kimsesizlerin kimsesi olacağız''
denildiğine işaret ederek, ''Bu cümlenin kime ait olduğu belirtilmemiş ancak bu cümle Atatürk'e ait. Retorik olarak kalmaya mahkum bir cümleyi Mustafa Kemal'in adını söylemeden programa koyuyor'' diye konuştu.

''ÇİFTE STANDART ÖRNEĞİ''
DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Diyarbakır Milletvekili Aysel
Tuğluk'un, haklarında açılan davada, yargılanmalarına devam edilmesini, ''çifte standart örneği'' olarak nitelendiren Uras, ''Bu Meclis, Sedat Bucak'tan Mehmet Ağar'a...Fezlekeler indirilmediği için bu insanlar yargılanamazken, şimdi DTP'li milletvekilleri için Meclis iradesini hiçe sayan bir uygulamanın kabul edilebilir bir yanı olmadığını düşünüyoruz'' dedi.

RED OYU KULLANACAK
ÖDP İstanbul Milletvekili Uras, bir soru üzerine, bugünkü güvenoylamasında red oyu kullanacağını söyledi.