BIST 10.320
DOLAR 32,29
EURO 35,18
ALTIN 2.466,09
HABER /  DÜNYA

PKK bağlantılı uçak düştü

ABD'de özel uçak düştü. 6 kişi öldü. PKK'yla bağlantısı olduğu iddia edildi.

Abone ol

ABD'de özel uçaklarının düşmesi sonucu Diyarbakırlı işadamı Azamettin Gündüz ile 5 yakını hayatını kaybetti. Gündüz'ün kardeşi Kani Gulam'ın Kürt-Amerikan İetişim Örgütü'nün kurucusu ve terör örgütü PKK'nın ABD temsilcisi olarak biliniyor.

ABD'de emlak işiyle uğraşan Diyarbakırlı Azamettin Gündüz ve 5 yakını "Bakersfield" yakınlarındaki göl kıyısında kamp yapmayı planlıyordu.

Aile, Azamettin Gündüz'ün kullandığı özel uçakla yola çıktı. Ancak uçak Kern Valley Havaalanı'na iniş yapmak isterken yere çakıldı.

Kazada, Azamettin Gündüz, eşi Sibel, kardeşi Metin Gündüz ve Muhterem Kaygusuz ile yeğenleri 5 aylık Nesrin ve 2 yaşındaki Meryem yaşamını yitirdi. Ölenler için Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde taziye yeri kuruldu.

Gündüz 37 yıldır ABD'deydi

37 yıldır ABD'de yaşayan Azamettin Gündüz'ün lise yıllarında devlet tarafından ABD'ye gönderildiği, daha sonra Türkiye'ye dönerek Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdiği öğrenildi. Gündüz, üniversiteyi bitirdikten sonra ise ABD'ye yerleşti.

Kazada ölen Metin Gündüz ile halen ABD'de yaşayan diğer kardeşlerden Kani Gulam'ın siyasi nedenlerle ABD'ye iltica ettiği ve Türkiye'ye dönemedikleri ifade edildi.

Kürt-Amerikan İletişim Örgütü'nün kurucusu Gulam, ABD'deki Kürt lobisinin en etkili ismi.

PKK'nın ABD temsilcisi olarak da bilinen Gulam, hapisteki DEP'li milletvekillerinin bırakılması için kongre binasının merdivenlerinde açlık grevi başlatmıştı.

Gündüz ailesinin 6 ferdi de ABD'de toprağa verilecek.

Cnntürk