BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,91
ALTIN 2.386,65
HABER /  POLİTİKA

Haddini bile MHPden cevap geldi

Erdoğan'ın MHP lideri Bahçeli'ye söylediği "Haddini bil" sözlerine Grup Başkanvekili Vural cevap verdi

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye atfen ''haddini bil'' diye seslendiğini belirterek ''Allah'a şükür biz haddini bilenlerdeniz. Haddimizin sınırları Türk Milletinin birliği, inancı, milli ve manevi değerleri ve menfaatidir. Asıl haddini aşan Sayın Başbakan sizsiniz. Bu milletin bütünlüğüyle, milli kimliğiyle, değerleriyle oyun oynuyorsun. İnanç hortumculuğu yapıyorsun'' diye konuştu.

ŞECAAT EYLERKEN SİRKATİN SÖYLÜYOR

Vural, Başbakan Erdoğan'ın ''Sayın Bahçeli yanındakilere dikkat et'' dediğini de anımsatarak, ''Sayın Başbakan bir yandan milletin içine bir yandan da MHP'nin içine fitne fesat sokmaya çalışıyor. Allah akıl fikir versin, bir insanın içinde ne varsa ağzından da o akar. Başbakan, şecaat eylerken sirkatin söylüyor. Fitne fesat sokmayın, fitne fişekçiliği yapmayın Sayın Başbakan'' dedi.

Fitneyle ilgili hadis ve ayet okuyan Vural, bir hadisi şerifte ''Fitne uykudadır; fitneyi uyandırana Allah lanet etsin'' denildiğini, Bakara ve Enfal surelerinde de yine fitnenin yasaklandığına dikkati çekti.

AK PARTİ İÇİN SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Vural, AK Parti Kadın Kollarınca hazırlanan bildiride, Kürtçe ifadelere yer verildiğini, bunun da Anayasa ve yasalara aykırı olduğunu söyledi.

Vural, ''Başbakan Erdoğan 'beraber yürüdük biz bu yollarda' dediği milleti bıraktı; AKP ile DTP artık yol arkadaşlığı yapıyor. Bu, AKP'nin karpuz siyasetinin delilidir. AKP siyasal Kürtçülüğün mihmandarı olma konusunda yazılı bir şekilde siyaset yapıyor. Cumhuriyet savcıları neredesiniz? Bu ülkede ırkçılığın Anayasa düzeyinde getirilmesini isteyenler var. Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz'' diye konuştu.

''AK Parti'nin, günümüzde en büyük milli güvenlik sorunu haline geldiğini'' ileri süren Vural "MHP olarak, bu haddi bildirmeye ve bu konuda size haddinizi bildirmeye devam edeceğiz'' dedi. Başbakan Erdoğan'ın ''Norşin'' isminin Nutuk'ta da bulunduğuna ilişkin sözlerine de değindi. Nutuk'ta ''Ne mutlu Türküm diyene'' sözünün de bulunduğunu anımsatan Vural, bu sözün de söylenmesini istedi.

BÖLÜCÜLERE AÇILIM, MİLLETE KAPALIM

Rize'de, sorunlarını iletmek isteyenleri ve işsiz kalanların Başbakan Erdoğan'ın korumaları tarafından uzaklaştırıldığını ileri süren Vural, ''Bu millete kurşun sıkanlarla mutabakat arıyorsun: Kandil'dekilere hürriyet, Rize'de, bir başka yerde işini kaybetmiş olanların derdini anlatmaya tehdit ve baskı. Senin demokrasi anlayışın bu. Milletin birlik ve bütünlüğüne kurşun sıkanlar, bölücüler konuşsun, hak arayanlar, iş arayanlar sussun. Sayın Başbakan bunu istiyor. Demokratik açılım bu. Bölücülere açılım, millete kapalım" diye konuştu.