BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan horon ekibine katıldı

Erdoğan, bazı açılışlar yapmak üzere Artvin'in Arhavi ilçesine geldi. Erdoğan burada horon oynadı..

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler milletimize efendi olmaya gelmiyoruz. Bizler milletimizin hizmetkarı olmak için bu yola çıktık" dedi.

Kendisini karşılayan halk oyunları ekibi ile kısa bir süre horon oynayan Erdoğan'a, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker de eşlik etti.

OTOBÜS ÜZERİNDEN VATANDAŞA SESLENDİ

Başbakan Erdoğan, otobüsün üstünden vatandaşa seslenirken, bir süre önce bölgede yaşanan sel felaketi dolayısıyla Arhavililere "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Erdoğan, "Bu güne kadar nasıl yanınızda olduysak bundan sonra da aynı şekilde yanınızda olmaya devam edeceğiz. Hasarları süratle gidermenin gayreti içinde olduk, gayreti içinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bölgede sel felaketinin yaşandığı dönemde bölge valileri, kaymakamlar, belediye başkanları ile sürekli haberleştiklerini, il milletvekilleri, ilgili bürokrat ve bakanları bölgeye gönderdiklerini anlatan Erdoğan, "Burada olan bitenleri süratle Bakanlar Kurulumuza taşıdılar. Bizler de Başbakanlık ve Bayındırlık Bakanlığı, bu durumlara müdahale ettik. Bundan sonra da yine, aynı şekilde müdahale etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

ARHAVİ'YE SELAM VERELİM İSTEDİK

Başbakan Erdoğan, bölgedeki toplu açılış törenlerine değinerek, "Çünkü perakendeciliği sevmiyoruz. Tek tek yok, toptan açıyoruz" dedi. Rize ve Trabzon'a gittiğini hatırlatan Erdoğan, "Bugün de Arhavi'ye selam verelim istedik. Aynı zamanda Arhavimize teşekkür ziyareti yapayım istedim, 29 Mart sonrasında... İnanıyorum ki yerel yönetimle çok daha farklı bir dönemi yaşayacağız. Hep beraber yaşayacağız" dedi.

Köylerdeki sıkıntıları KÖYDES Projesi ile aşmaya devam ettiklerini belirten Erdoğan, "Bizler milletimize efendi olmaya gelmiyoruz. Bizler milletimizin hizmetkarı olmak için bu yola çıktık. Aynı şekilde bu yolculuğumuzu devam ettireceğiz" diye konuştu.

CANKURTARAN TÜNELİ İHALEYE ÇIKTI

Cankurtaran Tüneli için ihaleye çıkıldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu ihaleyle birlikte inşallah müteahhit firma sür'atle işine başlayacak ve böylece yıllar yılı bir beklenti karşılığını bulmuş olacak ve o ceza, cefa çekilen yolculuk böylece bitmiş olacak. Kısa bir süre önce geldik Sarp Gümrük Kapısı'nın açılışını yaptık. Modern bir gümrük kapısını Karadeniz'de halkımıza sunduk. Gördüğünüz gibi her şey ama her şey bugüne kadar beklentiydi ve hepsi tek tek cevabını buluyor. Artvin adeta bir barajlar bölgesi oldu." .

AK Parti iktidarından önce Karadeniz Sahil Yolu'nun sadece yüzde 35'inin tamamlandığını bildiren Erdoğan, "Yüzde 65'ini biz tamamladık. Samsun'a kadardı, Samsun'la Ankara arasını da bitirdik, açılışını yaptık. Şu anda Sarp'tan yola çıktığınız zaman, hız yapmadan, saatte 100 kilometre hızla gittiğinizde 10 saatte Ankara'dasınız" diye konuştu.

Batum Havaalanı'nın iç hat terminali gibi kullanılması konusunda Gürcistan ile anlaşıldığını hatırlatan Erdoğan, daha güzel adımlar atacaklarını vurguladı.

ARTVİN'DEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]