BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.389,22
HABER /  POLİTİKA

Git Tayyip Erdoğandan iste

Kamer Genç AK Parti'nin iktidardan gitmesi için duaya çıktı. Üniversiteli kız ile Genç arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Abone ol

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Nazımiye ilçesinde düzenlenen etkinlikte dua ederek AK Parti'nin bir an önce iktidardan gitmesi dileğinde bulundu.

Bu arada, Zonguldak'ta üniversitede okuyan bir kız öğrenci, okul harcı için Kamer Genç'ten para yardımında bulundu, ancak Genç, yardım miktarını duyunca, "O kadarını veremem git Tayyip Erdoğan'dan iste" diyerek talebi reddetti.

Nazımiye ilçesinde bu yıl 5.'si düzenlenen Düzgün Baba'yı anma etkinlikleri çerçevesinde cem evinde düzenlenen etkinliklere katılan Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Ali Şahin ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bulundukları koltuğu hak etmediklerini öne sürdü.

Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Miletvekili Kamer Genç, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, sanatçılardan Ferhat Tunç, Erdal Erzincan ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte vatandaşlar, kutsal kabul edilen bin 200 metre rakımlı tepeye çıkarak mum yakıp dua etti.

Semah ekibinin gösterisinin ardından cem evi yakınlarındaki bir alanda, vatandaşların mum yaktığı bir taşa giderek mum yakan Milletvekili Kamer Genç, AK Parti hükümetinin, ülkeyi büyük sıkıntılar içine koyarak memleketin huzursuzluk içersine girmesini sağladığını savundu. Kutsal taş etrafında mum yakan Genç, AK Parti'nin iktidardan gitmesi için dua ettiğini söyledi. AK Parti hükümetinin bir an evvel gitmesi gerektiğini iddia eden Genç, şunları söyledi:

"Dua ediyoruz ki bunlar bir an evvel gitsin, hiç olmazsa bu memleket eski huzuruna kavuşsun. Ne Tayyip Erdoğan, ne Abdullah Gül ne de Mehmet Ali Şahin bu ülkenin bakanlıklarına gelecek insanlar değildi. Ama nedense bu halk kendini şaşırdı. Düzgün babaya dua ediyorum ki bu halka doğru, istikamet göstersin. Bu ülkede insanların huzurunu sağlayacak, refah düzeyini yükseltecek bir siyasi iktidara kavuşur. Doğru istikamet göstersin ki bu ülkenin insanları huzurlu olsun. Şu an iktidarı elinde tutun insanlar, bu ülkenin kuruluş felsefesiyle barışık olmayan düşünceye sahip olmadıklarını her fırsatta söylüyoruz." şeklinde konuştu. Kendi ilçesinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Genç, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla sohbet etti.

 Kamer Genç, daha sonra akşam ilçe merkezinde birçok sanatçının katıldığı konser etkinliğinde davul zurna eşliğinde vatandaşlarla halay çekti. Etkinlik, Erdal Erzincan, Rençber ve Ferhat Tunç'un konseriyle son buldu.