BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  POLİTİKA

Gürsel Tekin: Ekrem İmamoğlu da aramadı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 2 yıldır İstanbul'u sokak sokak dolaştığını ve kentin tomografisini çektiğini söyledi. Ekrem İmamoğlu'nun ilk aday olduğunda bu durumu konuştuğunu belirten Tekin, "Elimden gelen her bir yardımı yaparım dedim ama maalesef kimse aramadı." dedi.

Abone ol

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Viva Radyo'da program yapan Özay Şendir'le ''İnce Ayar'' programına telefonla katıldı ve dikkat çeken açıklamalar yaptı.

''EKREM İMAMOĞLU DA ARAMADI VE ÇOK ÜZÜLDÜM ''
2 yıldır İstanbul'u sokak-sokak dolaştığını söyleyen Tekin, konuşmasına şöyle devam etti:  "Bilgileri olmadığı için hiç kimse aramadı Ekrem İmamoğlu da aramadı ve çok üzüldüm yani. Ekrem bey ilk aday olduğunda konuştuk kendisine anlattım İstanbul için tomografi çektim ve elimden gelen her bir yardımı yaparım dedim ama maalesef kimse aramadı.

''BAŞKA PARTİ'DEN ADAYLAR ARADI AMA''
CHP'li olmayan '' 3 tane aday'' beni aradı, bunu çok üzüldüm. İsterdim ki kendi Partimden arayanlar olsun ama aramadı ve ben İstanbul'da bütün sosyolojik dengeleri hesaplayan onlarla iletişim kurabilen daha ileriye gidiyorum sadece 81 ilin insanları ile değil İstanbul'a göç eden insanlarla da iletişim kurdum.

''Peki diyelim ki sizi AK Parti adayı Sayın Binali Yıldırım aradı ve diyelim ki sizinle görüşüp gözlemlerinizi konuşalım dedi cevabınız ne olur?" sorusuna Tekin şu yanıtı verdi: "Binalı Yıldırım Meclis Başkanlığı yaptı. Elbette buluşurum, fikrimi söylerim ama bilgi vermem."

İstanbul'u karış karış dolaştınığını ve çok iyi bildiğini söyleyen Gürsel Tekin, iddialı bir de açıklama yaptı:

"İstanbul'da ben 10 tane mahalle söylesem ve 10 günde süre versem ve desem ki gidin bu mahalleri bulun bulurlarsa siyaseti bırakırım. Gerçekten doktora yapar gibi çalışıyordum. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanından da Sayın Genel Başkanından da bekliyordum bu kadar dolaşmana bu kadar araştırma yapan biri olarak bilgi paylaşımını yapmak isterdim."

'' PARA İDDİALARINA GENEL MERKEZ CEVAP VERSİN''
''Para iddialarına karşı düşünceleriniz nelerdir?" sorusuna Gürsel Tekin, "Bir çok eleştirileri onları anlarım ama tek olmayacak tek para meselesidir bu iddialara katılmıyorum. Genel merkez ses çıkarmıyorsa onların cevaplaması gerekiyor onlara bir şey diyemem'' diye yanıt verdi.

'' 1 NİSAN'DA BELLİ OLACAK''
31 Mart yerel seçimleriyle ilgili olarak Tekin şunları söyledi: ''Cumhuriyet Halk Parti seçmeni bilinçli seçmenlerdir. Bütün olumsuzluğa rağmen sandık başına giderek oy vereceklerdir. Parti yöneticileri doğru karar almışsa 1 Nisan da bu belli olacak. Eğer doğru karar alınmamışsa bunun kararını, değişiklik kararını da kongre üyeleri ve kurultay delegeleri verecek. Seçmenler sadık başına giderek oylarını kullanacaktır."