BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım İstanbul'da : 'Borcumuzu ödemek için geldik'

Ankara'dan İstanbul'a Yüksek Hızlı Tren ile gelen Binali Yıldırım'ı basın ordusu karşıladı. Yıldırım, "Gelmemiz gereken yere geldik. " dedi.

Abone ol

Ankara'dan İstabul'a gelen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım İstanbul'a ayak basar bazmaz gazeteciler tarafından karşılandı.

Bir muhabirin "Bunca yıldır AK Parti yönetiyordu siz Binali Yıldırım farkını mı göstereceksiniz" sorusu üzerine Yıldırım:  "25 yıldır sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığından beri biz yönetiyoruz.  İyisi ile kötüsü ile sorumluluk bize ait. Siz tabi belki de 94’te yoktunuz" dedi.

Muhabirin 'vardım' demesi üzerine Yıldırım, 'Aklın eriyor muydu' dedi ve konuşmasına şöyle devam etti: 

‘Çöplerin alınmadığı, suların akmadığı, hava kirliliğin had sahfya ulaştığı bir İstanbul vardı ama Z kuşağı bunu bilmiyor. Zannediyor ki İstanbul hep böyleydi. Tabi zama değişiyor ihtiyaçlar değişiyor bizim yeni hedefimiz İstanbul 4.0 akllı şehir, çevreci, sportif ve dayanıklı depreme her türlü riskere karşı dayanıklı şehir. "

GELMEMİZ GEREKEN YERDEYİZ
Ankara'dan bindiği Yüksek Hızlı Trenin yapım aşamsında her ay çalışmaları kontrol ettiğini belirten Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Gelmemiz gereken yere geldik. İstabul’dan çıktığımız Ankara'dan bizi biz yapan, çocuk yaşta geldiğimiz bize her şeyi veren İstabul'a geldik.

İstanbul'da öğrenim gördüm aile kurdum, çoluk çocuk torun sahibi olduk. Milletvekili oldum bakan oldum başbakan oldum Meclis başkanlğı yapmakta nasip oldu.

Bizi buralara getiren İstabul'a borcumu ödemek için İstanbul'dayız. Göreve gelirsek ne yapacağımızı biliyoruz. Çünkü çok kıymetli 15 yıllık tecrübemiz var. "

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Binali Yıldırım'ın torunları Elif Köylübay ve Ali Köylübay'a bakın!
Foto Galeri Binali Yıldırım'ın torunları Elif Köylübay ve Ali Köylübay'a bakın! Galeriye Gözat