BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  DÜNYA

ABD'den Uygur Türkleri'yle ilgili şok açıklama! Gözler Çin'e döndü

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

UYGUR Türkleri'yle ilgili ABD Ankara Büyükelçiliğinden gelen açıklama gözlerin yeniden Çin'e dönmesine sebep oldu.

Abone ol

Çin, Uygur Türklerini toplama kamplarına dolduruyor. 2 milyon civarında bir sayıdan söz ediliyor. Gündeme bomba gibi düşen açıklama ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden geldi. 

Büyükelçiliğin verdiği bilgilere göre Çin 2017 Nisan'ından bu yana Uygur Türklerini toplama kamplarında gözaltında tutuyor.

Büyükelçiliğin Uygur Türkleri ve Müslüman azınlıklar hakkında Twitter hesabında yayınlanan mesajında şöyle denildi:

DESTEK AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği geçen günlerde Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın Uygur Türkleri'ne ilişkin açıklamasına destek vermişti.

Büyükelçiliğin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "ABD, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın değerlendirmesine katılıyor.  sözleri yer alırken, Türkiye'nin konuya ilişkin açıklamasındaki "Keyfi tutuklamalara maruz kalan bir milyondan fazla Uygur Türkü'nün toplama kamplarında ve hapishanelerde işkence ve siyasi beyin yıkamaya maruz bırakıldıkları artık bir sır değildir" ifadelerine yer verilmişti.

Varlığı uydu görüntüleriyle ispatlanan bu kamplardan birisi olan Dabancheng, Uygur bölgesinin başkenti sayılan Urumçi'nin güneydoğusunda bulunuyor. Çin polisi medyayı hiçbir şekilde bu alana yaklaştırmıyor.  Su faturasını zamanında ödememe ve hacca gitme gibi sudan gerekçelerle toplama kamplarına gönderilen birçok Uygur'lu burada tutuluyor.