BIST 10.197
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.401,86
HABER /  GÜNCEL

Gurbetten en acı dönüş

Almanya'da çıkan yangında hayatını kaybeden 9 gurbetçimiz son yolculuğuna uğurlandı. Gözyaşları sel oldu...

Abone ol Almanya'nın Ludwigshafen kentinde, oturdukları apartmanda çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden 9 kişi son yolculuğuna uğurlandı.

9 TÜRK'E SON VEDA

YÜREK YAKAN
CENAZE GÖRÜNTÜLERİ
İÇİN TIKLAYIN..! 

3 Şubat'ta meydana gelen yangında yaşamını yitiren aynı aileden 5'i çocuk 9 kişinin cenazeleri, memleketleri Gaziantep'te düzenlenen törenle toprağa verildi.

GÖZ YAŞLARI SEL OLDU

İki bakan ile Alman yetkililerin de katıldığı cenaze töreninde, olaydaki katliam şüphesiyle kabaran öfkeler güçlükle bastırıldı, gözyaşları sel oldu.

Dün Almanya'da yapılan törenin ardından özel uçakla Gaziantep'e getirilen Medine Kaplan (48), gelini Hülya Kaplan (31), Hülya'nın kızları Karanfil (4), Dilara Kaplan (11), Medine Kaplan'ın diğer gelini 5 aylık hamile Döne Kaplan (21), Döne'nin oğulları Kamil (3) ve Kenan Kaplan (2), Hülya Kaplan'ın kardeşinin oğlu İlyas Çalan (2) ile akrabaları Belma Özkaplı (22) anavatanlarına tabutlarda dönüşünde, aileleri tarafından evlerinin önüne götürülmek istendi.

Ancak Gaziantep Valiliği, 9 cenazesinin caddelerden geçirilişi sırasında Almanya aleyhine gösteriye dönüşebileceği ihtimali ile aileleri ikna edip buna izin vermedi. Bunun üzerine Asri Mezarlık Morgu'nda bekletilen bayrağa sarı cenazeler, buradaki tören alanına boy boy dizildi.

TABUTLARI TEK TEK ÖPTÜ       

Hayatlarının baharında yanarak feci şekilde can veren 5 çocuğun boyları kadar olan tabutlarını gören yakınlarının 7 gündür kuruyan göz pınarlarındaki yaşlar, bir kez daha sel olup aktı.

Medine Kaplan'ın kardeşi Şaibe Kaplan, “Kalk bacım kurban olayım. Biz düğün yapacaktık. 2 arabayla gelecektiniz. Şimdi bir tabuta sarılıp nasıl geldin” diye ağıt yaktı.

Belma Özkaplı'nın eşi Fatih Özkaplı, hayat arkadaşının fotoğrafını taşıdı. Özkaplı'nın annesi Türkan Karaoğlu ise “Kızım bu yaşta seni toprağa mı verecektim?” diyerek gözyaşı döktü. Faciadan yaralı kurtulan ve yeğeni Onur Kaplan'ın binadan atarak kurtulmasını sağlayan, annesi, eşi, 2 çocuğu yengesi ve yeğenlerini kaybeden engelli Kemal Kaplan, tabutları tek tek dolaşıp hepsini öptü.

ALMAN ELÇİ TÜRKÇE KONUŞTU             

Törende ilk konuşmayı Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz yaptı. Türkçe konuşan Cuntz, yangının nedeninin aydınlatılması için Alman yetkililerin ellerinden gelen gayreti gösterdiğini söyledi. Bu olayın Türk ve Alman toplumunu yakınlaştıracağına işaret eden Cuntz, “Bu matem, bu yas Almanları ve Türkleri bir araya getirdi. Türkler ve Almanların daha fazla bir beraberlik anlayış ve dostluk için bugün bir işaret olsun. Allah sizlere güç versin. Başınız sağ olsun” dedi.

BU ACIYI GURBETTE YAKINI OLANLAR BİLİR

Ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Asım Güzelbey konuştu. Konuşması Almanca'ya çevrilen Güzelbey, Gazianteplilerden provokasyona gelmemelerini istedi.

NAMAZI MÜFTÜ KILDIRDI

Konuşmaların ardından Gaziantep Müftüsü İsmail Canbolat, cenaze namazı kıldırdı. Canbolat kadınlar, erkekler ve çocuklar için ayrı ayrı namaz kıldırıp törenlere katılanlardan helallik aldı.

Cenaze namazından sonra Alevi dedesi Hacıbektaşı Veli Derneği görevlisi İsa Uğur dua ettirdi. Duaların ardından 9 cenaze gruplar halinde omuzlara alınarak Belediye bandosunun çaldığı cenaze marşı eşliğinde yan yana mezarlarına taşındı. Definden sonra çocukların mezarlarının üzerine oyuncak konuldu.

MEZARLARA MEKTUP VE OYUNCAK

Yangından son anda kurtulan 10 yaşındaki Derya Kaplan'ın gönderdiği Almanya yazılan 3 mektup annesi Hülya ile kardeşleri Dilara ve Karanfil Kaplan'ın mezarlarına konuldu.

Derya Kaplan kardeşlerine yazdığı mektupta, “Sevgili Dilara ve Karanfil. Sizleri çok seviyorum. Şimdiden çok özledim. Orada mekanınız cennet olsun. Orada da güzel güzel oynayın. Akrabalarımız orada sizinle olacak, hep birlikte mutlu olun. Derya” ifadeleri yer aldı. Annesi Hülya Kaplan'ın mezarına konulan mektubunda da Derya, “Sevgili anneciğim. Size mutluluklar diliyorum. Seni çok seviyorum. Şimdiden çok özledim. Derya” dedi.