BIST 10.322
DOLAR 32,22
EURO 34,72
ALTIN 2.451,13
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Hüsnü Mübarek özgürlüğüne kavuşuyor<br/>Geçtiğimiz günlerde yolsuzluk davasınd...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Hüsnü Mübarek özgürlüğüne kavuşuyor
Geçtiğimiz günlerde yolsuzluk davasından beraat eden Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, ülkedeki protestocuların öldürülmesi davasından da beraat etti. Böylece Mübarek hakkında tahliye kararı verildi.
Mübarek’in bugün serbest bırakılabileceği belirtildi. Avukat Farid El Dib, geçtiğimiz günlerde, müvekkili Mübarek’in 48 saat içerisinde serbest bırakılabileceğini söylemişti. ’Yolsuzluk ve protestocuları öldürme’ davalarından hakim karşısına çıkan Mübarek için basit prosedürlerin kaldığını söyleyen El Dib, “Müvekkilim bu hafta içinde serbest bırakılmalıdır” şeklinde konuşmuştu.
85 yaşındaki Hüsnü Mübarek, 2011 yılındaki gösteriler sonrası görevinden istifa etmiş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



Bolu Dağı Tüneli’nde faciadan dönüldü
Bolu Dağı Tüneli’nde yanmaya başlayan otomobil nedeniyle Tem otoyolu trafiğe kapatıldı.
Bolu Dağı Tüneli’nde bir otomobil bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Aracı kenara çeken sürücü yangını söndürmeye çalıştı ama çabaları yetersiz kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri aracı kısa sürede söndürdü. Bu sırada TEM Otoyolunun Ankara istikameti trafiğe kapatılırken uzun araç kuyrukları oluştu. Sürücülerin bir saatlik bekleyişinin ardından trafik normale döndü.



Yine arazi kavgası: 3 ölü, 6 yaralı
Diyarbakır’da arazi meselesi yine can aldı. İki aile arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi hayatını kaybetti 6 kişi de yaralandı.
Canlı hayvan borsasında iki aile arasında arazi meselesi yüzünden kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine silahlarını çeken taraflar birbirlerine kurşun yağdırdı. İki kişinin ölümüyle aile bireyleri, Kurtlu köyü Kerpiçören mezrasında yaşayan diğer aile fertlerine saldırdı. Çıkan olaylarda 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Olayın ardından mezraya giden jandarma ekipleri bölgeyi ablukaya alarak güvenlik önlemlerini arttırdı. Kavgaya karışanlar gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



Ölümle sonuçlanan saldırı güvenlik kamerasında
Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı turistik Güre beldesinde 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan lokanta saldırısının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
İddiaya göre, geçtiğimiz günlerde bir restorana yaklaşık 20 kişilik grup saldırdı. Biri ağır iki kişinin yaralandığı saldırı güvenlik kamerasına yansıdı. Restoranın camlarını kırıp masaları, sandalyeleri savuran saldırganlar, müşterileri de darp etti. İşyerini dağıtan grup, iki müşteriyi de yaraladıktan sonra kaçtı. Yaralanan 1’i ağır 2 kişi hastaneye kaldırıldı. Ancak yaralılardan Nihat Kırca hayatını kaybetti. Olayın ardından zanlılar gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



Elindeki bıçakla dehşet saçtı
Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde dehşet dolu dakikalar yaşandı. Bir lokantanın ikinci katında meydana gelen olayda bir kişi eline aldığı bıçakla kendini adata doğradı.
Lokantaya giren şahıs bir anda eline geçirdiklerini etrafa saçtı. Çevresinde bulunanlara da hakaret eden kişi, dükkanın camlarını kırdı içerdeki eşyaları dışarı attı. Bir ara elindeki bıçağı boğazına dayayan şahıs hakaret etmeyi sürdürdü. Olay yerine gelen polis ekipleri saldırganı sakinleştirmeye çalıştı. Daha da sinirlenen şahıs, vücudunun çeşitli yerlerini kesti. Saldırganın yanına yaklaşan bir polis memurunu çabası sonuç verdi ve ikna olan şahıs aşağıya indi. Kanlar içindeki kişi hastaneye kaldırılırken olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



Fukuşima Santralindeki kriz büyüyor
Japonya Nükleer Düzenleme Kurumu Fukuşima Nükleer Santrali’nde durum son iki yılın en kötü seviyesine çıktı.
Japon nükleer santral işletmecisi Tokyo Elektrik Enerji Şirketi ise, santralin depolama tankından yaklaşık 300 ton yüksek derecede radyoaktif suyun Pasifik Okyanusu’na sızdığını açıkladı. Santraldeki nükleer risk seviyesi 1. seviyeden 3. seviyeye çıkarıldı.
Japon hükümetinin santraldeki sızıntıyı durdurmak için elinden geleni yapacağı belirtildi. Japonya Nükleer Düzenleme Kurumu ise, erimiş nükleer reaktörleri soğuk tutmak için su depolamaya yarayan aynı tür su depolarından da kirli su sızıntısı olabileceğinden şüphelendiklerini ifade etti.



Fatih Terim Milli Takım’a gidiyor mu?
A Milli Takım Teknik Direktörlüğü için adı geçen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı.
A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın, Milli Takımlar bünyesindeki görevlerinden ayrıldığını açıklamasının ardından gözler Fatih Terim’e çevrildi. A Milli Takım Teknik Direktörlüğü için adı geçen Terim yaptığı yazılı açıklamada milli göreve her zaman hazır olduğunu ancak Galatasaray’ın kendisini bırakmadıkça sarı-kırmızılıları bırakmayacağını söylemişti. Sarı kırmızılı takımın eski futbolcusu ve Divan Kurulu Üyesi Reha Eken’in cenaze törenine katılan Fatih Terim, basın mensuplarının konuyla ilgili sorularına yanıt vermedi.



İşte yeni yıldızın doğuşu
ALMA teleskobunu kullanan gökbilimciler, Vela Takımyıldızı’nda yeni bir yıldızın doğumu sırasında çevreye yayılan maddeleri yakından görüntüledi. 1400 ışık yılı uzaklıkta yer alan Vela Takımyıldızı’nda gerçekleşen gök olayında yıldızın doğumu sırasında çevreye yaydığı maddelerin etrafındaki gazla birleşmesi sonucu ortaya çıkan renkler görülüyor.
(İHA)