BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.492,16
HABER /  DÜNYA

KTAP Genel Başkanlığı’na Bütüç getirildi

Kosova’da kurulan Kosova Türk Adalet Partisi (KTAP) Genel Başkanlığı görevine, Kosova’nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa Belediye Başkanı A...

Abone ol

Kosova’da kurulan Kosova Türk Adalet Partisi (KTAP) Genel Başkanlığı görevine, Kosova’nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç seçildi.
KTAP’in, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren’de düzenlediği 1. Olağan Seçim Kurultayı’nda delegeler, tek aday olan Arif Bütüç’ü KTAP genel aşkanlığına oy birliğiyle seçti.
Kurultay’da bir konuşma yapan Arif Bütüç, insan merkezli bir parti olarak KTAP’nin insan hakları ve özgürlüklerini savunmakta öncü siyasi faktör olacaklarını belirtti.
Kosova’nın bağımsılzığı ve üniter yapısını koruyacaklarını kaydeden Bütüç, Kosova ve Kosova Türkleri’nin bölünmez bütünlüğünü koruyacaklarını dile getirdi.
KTAP’nin 1. Olağan Seçim Kurultayı’nda genel başkan yardımcılığı görevine, Vıçıtırın’dan Agim Müftü, Priştine’den Şenol Hacıkurteş, Prizren’den de Günay Sipahi seçildi. Delegeler, partinin Genel Sekreteri görevine de Varol Bekteşi seçti.
(İHA)