BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,91
HABER /  DÜNYA

Ferhat ile Şirin mezara girdi

Dünyaca ünlü Ferhat ile Şirin efsanesinin geçtiği rivayet edilen Amasya’da belediyenin oluşturduğu Ferhat ile Şirin Müzesi’nin bulunduğu ala...

Abone ol

Dünyaca ünlü Ferhat ile Şirin efsanesinin geçtiği rivayet edilen Amasya’da belediyenin oluşturduğu Ferhat ile Şirin Müzesi’nin bulunduğu alana Ferhat ile Şirin’in heykellerinin dikilmesinin ardından şimdi de sembolik mezarları yapıldı.
AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, parti yöneticileri ve mahalle muhtarlarıyla birlikte yaptığı incelemeler esnasında Ferhat ile Şirin Müzesi’ne uğrayan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, sembolik mezarların başında yaptığı açıklamada, “Buraya yoğun bir ziyaretçi akını var. Şehrimizin kültürel anlamda bir zenginliğidir. Canlandırmak ve hatıra anlamında güzel bir eserdir. Amasyamız için hayırlı olsun” dedi.
Ferhat Su Kanalı’nın geçtiği alanı kamulaştırılıp, müzeye dönüştürdüklerini anımsatan Özdemir, yeni evlenen çiftlerin gelip mezar başında dilek tuttuklarını, birkaç defa da dua edenleri tesadüfen gördüklerini söyledi.
Beraberindekilerle birlikte sembolik mezarın başında şehitler için dua eden Özdemir, “Önemli olan dua etmek. Duanın yeri, mekanı önemli değildir. Dualar inşallah kabul olur” şeklinde konuştu.
(İHA)