BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  DÜNYA

İnşaattan tarih fışkırdı

Fatih’te bir bina inşaatında yapılan kazılarda tarihi eser kalıntıları ortaya çıktı. Alan ve tarihi kalıntılar, arkeologlar tarafından incel...

Abone ol

Fatih’te bir bina inşaatında yapılan kazılarda tarihi eser kalıntıları ortaya çıktı. Alan ve tarihi kalıntılar, arkeologlar tarafından incelendikten sonra inşaat çalışmaları durduruldu.
İstanbul Fatih ilçesi Horhor Mahallesi’nde eski bir bina bir süre önce yenisi yapılmak üzere yıkıldı. Yeni binanın inşaatına başlayan müteahhit firma, temel kazısı sırasında beklemediği bir sürprizle karşılaştı. İş makineleriyle yapılan kazıda binanın temelinde tarihi eser kalıntıları çıktığı gözlendi. Bunun üzerine kazıya küreklerle devam edilerek kalıntılar, yer yüzüne çıkarıldı.
Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine inşaat alanında inceleme yapıldı. Arkeologların incelemelerinin ardından, alandan çıkanların tarihi kalıntılar olduğu anlaşılınca çalışmalar durduruldu. Çıkarılan parçaların bir kısmı hala inşaatta tutulurken, bir kısmı da incelenmek üzere müzeye götürüldü.
Mahalle sakinlerinden Onur Türe, “Burada eski bir bina vardı. O bina yıkıldı yerine yenisi yapılacaktı. Kepçeyle hafriyat alınmaya başlandı. Biraz kazı yapılınca da tarihi kalıntılar ortaya çıktı. İki ay boyunca kazı, kazma ve küreklerle devam etti. Çalışmalar ara ara yapılıyor” dedi.
(İHA)