BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Yiğit Bulut'un adı hangi görev için geçiyor?

Başbakan danışmanlığına atanan Yiğit bulut'un adı kulislerde hangi görev için geçiyor. İşte Taraf'ın o ilginç iddiası...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Başbakan'ın ekonomi alanındaki baş danışmanları arasında olan Yiğit Bulut'un adı bu kez Özelleştirme İdaresi Başkanlığı için geçiyor.

Özelleştirmeye Yiğit Bulut iddiası

Gezi eylemlerinin ardından Başbakan Erdoğan’ın, ekonomi konusunda baş danışmanlığına atanan Yiğit Bulut’un ismi şimdi de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) için konuşulmaya başlandı. Hükümet üyeleri atama konusunda bir kararname hazırlanmadığını belirtiyor. Ekonomi kulislerinde ise özelleştirme konusunda bugüne kadar birçok yazı kaleme alan Bulut’un, özelleştirmeye özel önem verdiği ve ÖİB Başkanlığı için de kulis faaliyetinde bulunduğu konuşuluyor. Özelleştirme ihaleleri konusuna da birçok kez değinen Bulut, Gezi eylemlerinin temelinde Türkiye’nin dev projelerinden rahatsız olan uluslararası sermayenin bulunduğunu öne sürmüştü.

VEKALETEN YÜRÜTÜLÜYOR
ÖİB, yaklaşık beş yıldır vekaleten yürütülüyor. ÖİB eski Başkanı Metin Kilci’nin Enerji Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanmasının ardından, başkanlığa Ahmet Aksu vekaleten atandı. Enerji dağıtım ihaleleri başta olmak üzere birçok özelleştirmeye imza atan Aksu’nun ÖİB Başkanlığı’na asaleten ataması yapılmadı. Bu da idarede bazı sıkıntıların yaşanmasına yol açtı.