BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  DÜNYA

Korucular tek vücut oldu

Diyarbakır’da, 22 ilden temsilcinin katılımıyla kurulan Güneydoğu Köy Korucuları Federasyonu Başkanlığı’na Seyithan Karadağ getirildi. <br/>...

Abone ol

Diyarbakır’da, 22 ilden temsilcinin katılımıyla kurulan Güneydoğu Köy Korucuları Federasyonu Başkanlığı’na Seyithan Karadağ getirildi.
Diyarbakır’da, çevre iller ile merkez ve bağlı ilçelerin birleşimi ile Güneydoğu Köy Korucuları Federasyonu kuruldu. Bir düğün salonunda düzenlenen törene il ve ilçe korucu derneği temsilcileri ile çok sayıda korucu katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Güneydoğu Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Seyithan Karadağ, hükümetin yürüttüğü sürece hiçbir korucunun karşı olmadığını söyledi. Güneydoğu’da terörden en fazla zarar görenlerin kendileri ile birlikte aileleri olduğunu söyleyen Karadağ, “Biz buradan diyoruz ki ülkemiz kazanacaksa bizler kaybetmeye hazırız. Yeter ki memleketimiz ülkemiz Diyarbakır’ımız kazansın. Biz köy korucuları olarak çocuklarımızı istediğimiz okulda okutamıyoruz tehditten dolayı. Federasyonumuzun açılışı için sayın valimize de davetiye gönderdik, birçok yere gönderdik, bekledik ama maalesef kimse gelmedi. Güneydoğu’da Türkiye’nin genelinde 22 ilden tek kafadan ses çıkacak. Biz bu ülkeyi seviyoruz. Ülkeyi sevmek suçsa biz bu suçu işlemişiz ve işlemeye devam edeceğiz. Biz korucu olmadan önce yörenin en zengin kişileriydik. Şimdi yörenin en fakir insanı konumuna düştük. Korucular kendi kaderine terk edilmiş. Biz bu ülkeyi seviyoruz, hükümetimizin aldığı bir risk var, bir süreç var, biz bu süreci sonuna kadar destekliyoruz. Şartlar ne olursa olsun bizim için problem değil, yeter ki ülkemiz memleketimiz kazansın. Millet elini taşın altına koymuş, biz gövdemizi taşın altına koyduk. Bir insan bir yanlış yapmışsa biz o insanı içimizden söküp atmasını biliriz. Dernekleşmemizin amaçlarından bir tanesi budur. Yanlışı önlemek. Biz bu kardeş kavgasının bitmesini herkesten ziyade biz istiyoruz. Terör belasından bir an önce kurtulmak istiyoruz” dedi.
(İHA)