BIST 10.194
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.402,23
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gülen Cemaatinin oy oranı ne kadar?

Cemaat ile gerilimde ise AK Partililer, "Oyumuza etkisi yüzde 1 olur" diyor. Peki Gülen Cemaatinin oyu gerçekte yüzde kaç?

Abone ol

ANKARA kulislerine hakim bir gazeteci olan Ömer Şahin bugün Radikal sindeki analizinde yaklaşan seçim öncesi AK Parti ile Hizmet Hareketi arasında tırmanan gerilimi yorumladı.

KULİSLERDE CEMAAT İÇİN BU KONUŞULUYOR

Dershane olayından sonra AK Parti-cemaat ilişkilerinin seyri de merak konusu. “Hiçbir şey eskisi gibi olamaz” diyenler çoğunlukta olsa da AK Parti kulislerinde “Cemaatin oyu en fazla yüzde 3” sözü kulaktan kulağa yayılıyor.

STV İZLEYİCİSİ BAŞBAKAN'I DAHA ÇOK SEVİYOR

Başbakan’ın yakın bir kurmayı ise bu gerilimin kendilerine en fazla yüzde 1’lik bir kayıp verebileceğini söylerken, “Daha önce yaptığımız bir araştırmada STV izleyicisinin Başbakan’a olan sevgisi Kanal 7 izleyicisinden daha fazla” dedi.

Aynı kurmaya göre, dershanelerin kapatılmasına halkın yüzde 60’lık bölümü destek veriyor. AK Parti tabanının desteği ise yüzde 60’tan çok daha fazla.


CEMAATİN OYU NE KADAR?


AK Parti'nin, cemaat ile atışmaya başladığı yaz aylarında hizmet hareketinin oy oranını belirlemek için anket yaptırdığı ortaya çıkmıştı. Taraf yazarı Mehmet Baransu, bu anket sonuçlarını köşe yazısından duyurmuştu.

Numan Kurtulmuş aracılığıyla yaptırılan ankette cemaatin oy oranı yüzde 3-4 aralığında çıkmıştı. Ancak bazı anketlerde bu oranın yüzde 8'e kadar çıktığı söyleniyordu. Cemaatin etkisiyle birlikte ise oylarının yüzde 16'yı bulabileceği iddia ediliyordu.
CEMAATİN ÖNÜNDEKİ 3 SEÇENEK
Cemaat bu savaşta nasıl bir taktik izler? Bundan sonraki adımları ne olur? Savaşı kim kazanır AKP mi Cemaat mi?

HEDEF ERDOĞAN CEMAATE YEDİRMEYİZ
Hükümete yakın kalemin iddiası! Cemaat Erdoğan'sız AK Parti planı için düğmeye bastı

BU DA YILMAZ ÖZDİL'İN CEMAAT YAZISI

Cemaat ile AK Parti arasındaki dershane savaşına Yılmaz Özdil'den de bir yazı geldi. Peki Özdil Cemaate mi AK Parti'ye mi destek çıktı?

HAKAN ŞÜKÜR'DEN İLGİNÇ TWİTLER

Cemaate yakınlığı ile AK Parti'nin futbolcu kökenli vekili Hakan Şükür, dershane kavgası konusunda twit atınca haliyle dikkatleri üstüne çekti.



İd