BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Gül siyaset yapacağı partiyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Gül siyasete dönerse AK Parti'nin başına mı geçecek? Merak edilen soruya bizzat kendisi cevap verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisini ziyaret eden vekillere “Eğer bir gün aktif siyasete dönmeye karar verirsem, bunu yapacağım yer bellidir. Böyle olacak diye demiyorum ama şu anki görevim biter ve tekrar politikaya dönersem, elbette partimde, AK Parti’de siyaset yaparım.” dediği konuşuluyor.

Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olursa Gül ne yapacak? Siyasete dönerse AK Parti'de görevi ne olacak? Kuşkusuz herkesin merak ettiği sorular bunlar. Vatan Ankara Temsilcisi Murat Çelik, son dönemde Köşk'e doğru sıklaşan vekil trafiğini yakın takibe aldı.

Cumhurbaşkanı Gül ile görüşen AK Parti milletvekillerinin yakın çevresine anlattıklarını Murat Çelik, köşesine taşıdı. Yazarın aktardıkları ifadeler Ankara kulislerinde yankı bulacak gibi. İşte o yazıdan bir bölüm:

AK PARTİ'DE SİYASET YAPARIM

Ama belli ki, bu ikili görüşmelerin bazılarında, ‘gelecekteki muhtemel gelişmeler’den söz edilmiş. Olasılıklardan bahsedilmiş. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, milletvekilleri ile yaptığı görüşmelerden kulislerde yankı bulan sözler de yazının başında aktardıklarım.

Yani Cumhurbaşkanı Abdullah Gül;

- Geleceğe dair kesin bir ifadede bulunmuyor. Kendini bağlayacak hiçbir beyanı yok.

- Siyaset üstü konumu ile yürütmekte olduğu görevin hassasiyet ve kutsiyetine vurgu yapıyor.

- “Aktif siyasete döneceğim” demiyor, “dönerim” de demiyor. Hâtta “dönebilirim” bile demiyor; sadece “Eğer bir gün dönersem...” diyor.

- Eğer bir gün yeniden aktif siyasette yer alırsa, bunun (kimilerinin iddia ettiği şekilde) herhangi başka bir parti çatısı altında olmayacağının altını çiziyor. “Benim zaten kurucusu olduğum, kendi partim var” demeye getiriyor. Böyle bir durumun ortaya çıkması hâlinde, adresinin tabiatıyla Adalet ve Kalkınma Partisi olacağını söylüyor.

Murat Çelik tüm

erdogan.20131011152135.jpg