BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Köşk'e aday olacak mı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'na aday olacağının sinyalini verdi.

Abone ol
Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı konusunda "Kesin kararım yok. Partim bu noktada hangi görevi bana verirse onu yapmanın gayreti içerisinde olurum" diye cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, ATV ve A Haber'in ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Programın en kritik sorusu ise Mehmet Barlas'tan geldi ve Cumhurbaşkanlığı için partide bölünme yaşanıp yaşanmayacağını sordu. Erdoğan, partide herhangi bir bölünmeye izin vermeyeceklerini, konuyu istişare edeceklerini söyledi.

PARTİM BANA HANGİ GÖREVİ YÜKLERSE ONU YAPMAYA HAZIRIM

Abdullah Gül ile seçimler ve adaylık konusunu henüz konuşmadıklarını, vakti saati geldiğinde partinin yetkili kurullarında bunu tartışacaklarını anlatan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı konusunda ise kesin bir kararının bulunmadığını söyledi. "Böyle bir karar verseydim bunu açıklardım" diyen Erdoğan, "İstişareler sonunda partim bana hangi görevi yüklerse onu yapmaya hazırım" dedi.

PARTİ BÖLÜNÜR MÜ?

Bu konuda partimizde bölünmeye yol açan bir adım atmayacaklarını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Aramızda yol ayrımına fırsat verecek bir kararın olacağına inanmıyorum. Aramızda bunun müzakeresini yaparız, ona göre adım atarız. Şu anda partimin genel başkanıyım. Gül'ün makamı gereği tarafsız olması gerekir; ancak partimizin kurucuları arasında o da vardır. İnanıyorum onun için de AK Parti önemlidir. Böyle bir şeyin olacağın inanmıyorum."