BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Cenazede kaç polis görevlendrildi?

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle sordu: "Bir babanın en acılı gününde elindeki kelepçe neden çıkartılmamıştır?"

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "İstanbul Maltepe Gülsuyu semtinde uyuşturucu çetelerinin katlettiği merhum vatandaşımız Hasan Ferit Gedik'in cenaze törenine katılmak için yatmakta olduğu Bolu Cezaevi'nden oğlunun cenaze törenine katılan İbrahim Gedik'in Armutlu Cemevi'ne bir eli sivil jandarma görevlisine kelepçeli olarak getirilmesinin hukuki gerekçesi nedir?" diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Bir babanın en acılı gününde elindeki kelepçe neden çıkartılmamıştır?" diyerek şöyle devam etti:

"Cenaze töreni sırasında kaç polis görevlendirilmiştir?

Cenaze töreni sırasında ayrıca Keskin Nişancı timlerinin görevlendirilme nedeni nedir?

Cemevinin bulunduğu semtin polis tarafından ablukaya alınarak cenaze törenine katılmak için gelen vatandaşlara kimlik kontrolü yapılmasının adeta cenazeye katılımın engellenmeye çalışılmasının hukuksal dayanağı nedir?

Merhum vatandaşımız Hasan Ferit Gedik'in katilleri yakalanmış mıdır? Katil zanlıları adalete teslim edilmiş midir?

Hasan Ferit Gedik'in öldürülmesinden 15 dakika sonra polisin yoğun bakıma, beyaz önlük giyerek girdiği, burada merhumun da silah kullanıp kullanmadığını tespit için el testi yaptığı iddiası doğru mudur?

Hasan Ferit Gedik'in katledildiği an giydiği gömlek ve kemerin de hastane yoğun bakım odasına giren aynı polisler tarafından kayıp edildiği doğru mudur?

Hastane kamera kayıtları incelemeye alınmış mıdır?

İçişleri Bakanlığı tarafından, polisin hastane yoğun bakım odasına girmesi ve delilleri kararttığıyla ilgili iddialar için geniş kapsamlı soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturma hangi tarihte başlatılmıştır?"