BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.412,00
HABER /  GÜNCEL

Washington'da Kongre'yi korkutan silahlı kovalamaca

Amerikan Kongresi'nin hemen dışında cereyan eden şüphel bir araç ve polis arasndaki kovalamaca, kadın sürücünün öldürülmesiyle sona erdi. Polis, 'münferit bir olay' diyor.

Abone ol

Amerikan Kongre’sinde olaylı bir gün yaşandı. Siyah renkli bir araç dün önce Beyaz Saray’ın kapılarından birinden içine girmeye çalıştı.

Gizli Servis güçlerince karşı konulan ve takip edilen araç, daha sonra Kongre’ye doğru hızla yol almaya başladı ve bu esnada trafik kurallarına uymadı. Polisin takip ettiği şüpheli araç, Kongre’de bir polis arabasına çarptı, sonrasında da Kongre binalarını ve bahçelerini koruyan barikatlara çarparak durdu.

Araba durduktan sonra silah sesleri geldi.

Kongre’de kıstırılan aracın bir kadın tarafından sürüldüğü ve içinde bir çocuğun da olduğu anlaşıldı. Görgü tanıklarına göre, 7-8 kez veya daha fazla el ateş edildi.

Akşam saatlerinde Kongre Polis Şefi ve Washington Polis Şefi Cathy Lanier'in yaptığı basın toplantısında, kadın sürücünün öldürüldüğü doğrulandı. Arabada ve 2 veya 3 yaşında olduğu söylenen çocuk ise korumaya alındı.

'Münferit bir olay'

CNN'nin bildirdiğine göre, FBI Connecticut'da, kimliği bildirilmeyen kadının evinde arama çalışmalarına başladı.

Olaylar esnasında yaralanan polis memurunun durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

Bu son olay, 12 kişinin hayatını kaybettiği, Washington'daki Deniz Donanma üssünde meydana gelen silahlı saldırıdan 2.5 hafta kadar sonra yaşanıyor.

ABD Kongre Polis şefi Kim Dine’e göre, ''münferit bir olay kontrol altına alındı.''

Dünkü silahlı olayın bir terör eylemiyle ilgisi olduğu yönünde hiçbir kanıt bulunmadığı açıklandı.

Amerikan radyo ve televizyonlarının derhal Kongre’ye bağlandığı ve oldukça heyecanlı saatlerin yaşandığı Perşembe günü, Amerikan politikasında Cumhuriyetçi ve Demokrat siyasetçilerin bütçe yetkisi konusunda kilitlendiği bir döneme denk geliyor.

Bütçe anlaşmazlığı sürüyor

Amerikan hükümeti, ''kepenk kapattığı'' üçüncü gününe girerken, Başkan Obama Maryland eyaletinde yaptığı konuşmada Cumhuriyetçilere yüklenmeye devam etti.

Kongre’deki yoğun bütçe tartışmaları, Perşembe öğlen saatlerinde hemen dışarısında duyulan silah sesleri ile kesilmiş oldu. Kongre üyeleri ve çalışanları sığınaklara girdi.

Perşembe sabahı yaptığı konuşmada Cumhuriyetçileri ‘’dikkatsiz’’ politikalar izlemekle suçlayan Obama, bu dikkatsiz politikalar nedeniyle ülkenin ekonomisinin düzelme sürecinden yeniden durgunluğa geçebileceğini söyledi.

Temsilciler Meclisi'ndeki iki numaralı Cumhuriyetçi lider Eric Cantor ise, Cumhuriyetçi kanada ''bulundukları konumda sıkıca durmaları ve pozisyonlarını değiştirmemeleri gerektiğini'' söyledi.

Haftanın son çalışma gününe girilirken, Washington'da taraflar bütçe ve sağlık sigortası konularında anlaşma adına hiçbir ilerleme kaydedemedi.

Askıya alınan kamu hizmetleri nedeniyle mecburi ücretsiz izne ayrılan bir milyona yakın Amerikalı kamu çalışanı ise evlerinde bir çözüm haberini bekliyor.