BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,57
HABER /  DÜNYA

ABD Kongresi'nde saldırı şoku!

ABC televizyon kanalının iddiasına göre, şüpheli ve şüpheliler önce Beyaz Saray’a araba ile girmeye çalıştı.

Abone ol

ABD'nin başkenti hareketli dakikalara sahne oldu. Beyaz Saray önünde başlayan kovalamaca ABD Kongre binası dışında sonlandı. Kadın sürücü vurularak öldürüldü.

Beyaz Saray girişini aracıyla zorladığı iddia edilen araç sürücüsüyle güvenlik güçleri arasında kovalamaca başladı.

Kovalamaca kongre binası yakınlarında sona erdi; çıkan çatışmada kadın zanlı vurularak öldürüldü, bir polis memuru yaralandı.

Araçta bir de çocuk olduğu belirtildi.

Kongre polisi, "durum kontrolümüz altında" açıklaması yaptı.  

Binadakilere bir süre "olduğunuz yerde saklanın" uyarısı yapıldı, giriş çıkışlar bir süre kapatıldı.

DOĞUM SONRASI DEPRESYON

ABD Kongre Binası yakınlarında polisten kaçarken vurularak öldürülen kadın sürücünün doğum sonrası depresyonunda olduğu öğrenildi. 

Beyaz Saray önündeki bir güvenlik bariyerine çarptıktan sonra kaçmaya çalışırken polisin takibe aldığı ve Kongre Binası yakınlarında vurduğu kadın sürücünün, 34 yaşındaki Miriam Carey olduğu belirlendi.

Carey'in annesi Idalla Carey, geçen yıl ağustos ayında doğum yapan kızına doğum sonrası depresyon teşhisi konulduğunu söyledi. Miriam Carey'in şiddete eğilimli bir insan olmadığına işaret eden anne Carey, Stamford'da yaşayan kızının neden Washington'da bulunduğunu bilmediğini ifade etti.

Carey'in 1 yaşındaki kızı Erica'nın da kovalamaca sırasında araçta olduğu ve yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı gelen haberler arasında.