BIST 10.219
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.412,90
HABER /  GÜNCEL

İstanbul trafiğiyle ilgili bomba iddia!

İstanbul'da 10 gündür süren trafiğin kasıtlı bir eylem olabileceği iddia ediliyor. İddianın kaynağı da Zaman...

Abone ol

“İstanbul 'da trafik adeta durma noktasına geldi.” başlıklı haberler sıkça gündeme gelmeye başladı. Özellikle son 10 gündür İstanbul'un çoğu ana arterinde yaşanan trafik yoğunluğu medya ve sosyal paylaşım sitelerinde tartışılıyor. Herkesin sorduğu ancak cevabı henüz bulunamayan ortak soru şu: "Ne oldu?"

yer alan Salim Serdar Köksal imzalı haber ise ortaya attığı iddialarla milletin diline düştü. İddiaya göre trafiğin kilitlenmesi bir komplo olabilir.

İşte Zaman'daki o haber;

Sosyal medyada paylaşılan mesajlara bakıldığında yaşanan trafik yoğunluğu sadece İstanbul'un kritik bölgelerinde olmadığı dikkat çekiyor. Her gün yüzlerce aracın dâhil olduğu İstanbul trafiğinde birçok güzergâhta 10 kilometrelik bir yol 2,5 - 3 saatte ancak kat edilebiliyor. Hem kendi araçları hem de toplu taşıma ile işyerlerine ulaşmaya çalışan İstanbulluların günde ortalama 4 saati trafikte geçiyor. Köprü girişlerinde bulunan gişelerin sayısının fazla olmasının köprü giriş ve çıkışlarında trafiğe neden olduğu söylense de olayın arka planında başka amaçların olduğu iddia ediliyor.

KAMYON EYLEMİNDEN SONRA TRAFİK AÇILMADI

Son 10 gündür İstanbul'da yaşanan anormal trafiğin başlangıcı 19 Eylül 2013 tarihinde dayanıyor. O gün Anadolu yakasındaki hafriyat döküm sahasının kapatılmasını protesto için TEM'i trafiğe kapatan onlarca kamyon ve TIR birden ortaya çıkarak trafiği felç etti. Ertesi gün ise işçi olduklarını söyleyen yaklaşık 150-200 kişilik bir grup, TEM otoyolunu Bağcılar mevkiinde çift yönlü olarak saatlerce trafiği kapattı. Daha sonra 26 – 27 Eylül tarihlerinde önce toplu taşıma otobüslerinin dolu geçmesine 'sinirlenen' vatandaşlar yolu trafiğe kapattı, ardından bir gün sonra sahneye taksiciler çıktı. Yüzlerce taksici, D-100 karayolunun her iki yönünü de trafiğe kapattı. Eylül ayının son 10 gününde İstanbul trafiğinde yaşanan bu anormal durumun tesadüf olmadığı iddia ediliyor. Bazı grupların İstanbul'da yaşanan trafik çilesini siyasi krize çevirmeye çalıştığı da iddialar arasında.

TOPBAŞ'IN METRO İLANLARINA TEPKİ Mİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 27 Eylül günü gazetelerin 1. sayfalarına verdiği ilanla, metro yatırımlarını anlattı. O günden sonra medya ve sosyal paylaşım sitelerinde sürekli olarak İstanbul trafiğinin gündeme getirilmesi 'metro ilanlarına' tepki eylemi mi tartışması başlattı. Twitter'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi aleyhinde mesajların paylaşılması ve İstanbul'da trafik yoğunluğunu gösteren haritaların internet sitelerinde saatlerce yayımlanması 'trafiğin tıkanması organize mi?' sorusunu gündeme getirdi.

OLAN İSTANBULLULARA OLUYOR!

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yol, kaldırım ve sinyalizasyon çalışmalarının da trafik yoğunluğunda etkisi olduğu yorumları yapılıyor. Ancak, hangi sebeple olursa olsun çekilmez bir hâl alan trafik, İstanbulluların en büyük çilesi haline geldi. Bayramın tatili sebebiyle kentin boşalacak olması halkın tek tesellisi.