BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  POLİTİKA

Gül, hiç Türk demedi mi?

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasına Bahçeli'den ilginç yorumlar geldi. Deniz Baykal'ın yüreğini kanatan bir nokta vardı.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Meclis'deki konuşmasına farklı tepkiler geldi. MHP lideri Bahçeli,  Gül'ün Türk sözünü hiç kullanmamasına dikkat çekti... Baykal'ın ise yüreğini kanatan farklı bir yön vardı...

FARKLI ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI GİBİ

Gül'ün konuşmasından sonra MHP lideri Bahçeli kuliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bahçeli, "Gül'ün konuşmasını nasıl değrelendirdiniz?" sorusuna "Sayın Cumhurbaşkanını çok dikkatli şekilde dinledim. Farklılıklar ülkesinden gelen konuk bir Cumhurbaşkanı gibi konuştu. Metnin hiçbir yerinde Türk kavramına yer vermemiş olması ayrıca bizi çok üzdü" dedi.

BAYKAL'IN YÜREĞİNİ KANATMIŞ

CHP Lideri Baykal da farklı bir noktaya dikkat çekti.  Cumhurbaşkanı Gül'ün TBMM yasama yılı açılışında yaptığı konuşma için "Konuşma yüreğimi kanattı. Hükümet politikalarını savunmayı amaçlıyor" dedi.

Baykal, "Konuşması çok gerginlikler yaratan hükümet politikasını savunmaya ve sahiplenmeye yönelik hazırlanmış. Toplumun büyük bölümününün görüşlerini paylaşmayan bir proje. Ortadaki sorunu biz çözmezsek terör çözer dedi. Bu ifadeyi Cumhurbaşkanından dinlediğimizde yüreğim kanadı" diye konuştu.

Onur Öymen ise Gül'ün konuşması için "Terörle mücadeleden vazgeçildiğini gösteren bir konuşmadır" dedi.



TÜRK DE FARKLI DEDİ

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk de Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasını Farklı ve önemli bulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Gerçekten bugün söyledikleri Anayasal güvenceye bağlandığı taktirde bence sorun aşılmış olur. Önemli bir konuşmaydı. Farklılıkları zenginlik sayan, farklı kültürlerin kendini yaşatmasının demokrasi gereği olduğu söylemleri önemliydi. Önemli tespitlerdi. Demokratik Türkiye'nin, demokratik Cumhuriyetin halkın beklentisi budur. Bunlar önemli şeyler, ama bunların hukuk ve Anayasayl güvenceye kavuşturulması gerekir"