BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Skandal haritanın sırrı çözüldü!

Türkiye sınırlarınına Kuzeyden Ermenistan, Güneyden Musul ve Kerkük'ü de dahil eden haritanın sorumlusu bulundu.

Abone ol

İstanbul'daki tüm okullara dağıtılan CD'de yer alan Türkiye haritası büyük bir skandal yarattı. Haritada Musul, Kerkük, Güney Kıbrıs, Batı Trakya, Ermenistan Türkiye sınırları içinde gösteriliyordu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise bu haritanın bilinçli olarak konulmadığını, Google'dan alınan ilk haritanın kullanıldığını söyledi.

Yıldız, Koşuyolu'ndaki Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi'nde görevine başlaması dolayısıyla basın mensuplarıyla tanışma toplantısında bir araya geldi.

MÜDÜRLÜK ARŞİVİNDEN ALINMAMIŞ

Muammer Yıldız, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara dağıtılan ''Veli Eğitim Projesi'' CD'lerindeki haritada Türkiye'nin sınırlarının genişletilmiş gösterilmesine ilişkin, haritayı Milli Eğitim Bakanlığının veya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün herhangi bir arşivinden almadıklarını söyledi.

Haritanın bir internet sitesinden alındığını anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

GOOGLE'DAN ÇIKAN İLK HARİTAYI ALIP KOYMUŞLAR

''Google'dan çıkan ilk haritayı arkadaşımız almış oraya koymuş. Projenin o dönemdeki hızından kaynaklanan sıkıntı yaşanıyordu. Samimiyetle orada çalışan bir öğretmen arkadaşımız, komisyonda bulunan arkadaşlarımız bunu o şekilde yerleştirmişler. Bu daha sonra fark edilen bir şey. Böyle bir bilginin arşiv değeri yoktur. Bu bir kazadır. Bu bir olumsuzluktur. Ama bence buradan çıkarılabilecek binlerce ders vardır. Siz bir veriden faydalanırken çok dikkatli olmak zorundasınız.''

İstanbul Veli Eğitim Projesi çerçevesinde, dağıtılan eğitim CD’lerinde yer alan haritada, Türkiye’nin topraklarında azalma değil, genişleme var. Kuzey Irak, Batı Trakya, Ermenistan, Girit, Rodos, Güney Kıbrıs Rum kesimini Türkiye sınırları içinde gösteren haritanın yer aldığı CD İstanbul'daki tüm okullara dağıtıldı..