BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.449,94
HABER /  GÜNCEL

O pabuç Türk büyüğüne geleydi!

Meslektaşımız ucuz kurtuldu. Eğer o pabuç ABD'li yerine bir Türk büyüğüne geleydi yanmıştı! Örneği var hatırlatalım...

Abone ol

İNTERNETHABER

Türkiye bugün protestoya sahne oldu. Bir gazeteci ayakkabısını IMF başkanına fırlattı. 

Ancak protestodan ziyade olayın sonu daha da ilgi çekti.

IMF BAŞKANI ŞİKAYETÇİ OLMADI

Eylemi yapan Birgün gazetesi editörü Selçuk Özbek, gözaltına alınmıştı... Ancak IMF başkanı protestocu gazeteciden şikayetçi olmadığı için savcılık onu ve pankart açan bir kişiyi serbest bıraktı.

BU EYLEM TÜRK BÜYÜĞÜNE YAPILSA NE OLURDU?

Peki bu eylem bir 'Türk büyüğüne' yapılsaydı ne olurdu? Bu konuda senaryo yazmaya gerek yok.

Hemen ajansların daha dün geçtiği bir haberi aktaralım:

ÖRNEK: BAKANIN ELİNİ SIKMADI HAPSE MAHKUM OLDU

Üniversite öğrencisi Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın uzattığı eli sıkmadığı için 'kamu görevlisine hakaret' suçundan 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay şöyle gelişmişti: 2007 seçimleri öncesi oy istemek için Erzurum'un Olur ilçesinde giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir kahvehanenin önünden geçerken vatandaşlarla tokalaşmıştı.

Akdağ elini Durmuş Şahin'e (24) de uzattı. Ancak Şahin elini vermedi. Yaşadığı olay karşısında şaşkına dönen Akdağ, Durmuş Şahin’e, “Neden elini uzatmadın?” diye sordu.

VATANA FAYDASI OLMAYANLARIN ELİNİ SIKMAM

Şahin ise beklenmedik bir cevap vererek, “Ben iktidar olup da bu vatana ve millete faydası olmayanların elini sıkmam” dedi. Bakan Akdağ, bu cevaba çok sinirlendi ve “Sen bana vatan haini mi demek istiyorsun. Vatan haini sensin. Senin anan vatan haini, baban vatan haini” diye çıkıştı.

5 AY HAPİS YATTI

Mahkeme, Durmuş Şahin’i tutuklayarak cezaevine gönderdi. 5 ay hapis yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Mahkeme dün sonuçlandı ve Şahin 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Durmuş'un hapis cezası para cezasına çevrilerek 1720 TL para cezası ödemeye mahkum edildi.