BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İşte ayakkabıyı attığı an!

Bush'un akıbetine IMF Başkanı da uğradı. Üstelik de bu kez ayakkabıyı fırlatan bir Türk gazeteciydi. İşte o anlar;

Abone ol

İNTERNETHABER

IMF Başkanı bugün İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde bir konuşma yapıyordu. Konuşmasına katılan öğrenciler bir protesto olmaması için önceden seçilmişti. Toplantıya kimin katılacağı isim isim belliydi. Hatta sorulacak sorular bile önceden başkana verilmişti.

ERDOĞAN'IN TEPKİSİ
Başbakan Erdoğan olayı,
"Türk misafirperverliğine uygun
değil"
sözleri ile değerlendirdi. 

AYAKKABI NIKE'DI

Ayakkabıyı fırlatan kişi ise bir gazeteci çıktı. Birgün Gazetesi'nden Selçuk Özbek isimli kişi hemen gözaltına alındı. Özbek ile birlikte bir bayan öğrenci daha gözaltına alındı, daha sonra ise iki protestocuda serbest bırakıldı.

Benzer eylem ile dünyada ismini duyuran Iraklı gazeteci El Zeydi, bu eylemi nedeniyle 9 ay cezaevinde kalmıştı. Türk gazeteci Selçuk Özbek ise idari para cezası karşılığında serbest kaldı. Bunda IMF başkanının şikayetçi olmaması önemli rol oynadı.

KAPİTALİZMA NIKE

IMF başkanını "emperyalistler" diye protesto eden gazetecinin fırlattığı ayakkabının Amerika'nın en ünlü markası olan NIKE olması ise en ilginç ayrıntıydı.

BAŞKANI DEĞİL, ÖĞRENCİYİ VURDU

IMF BAŞKANI NE DEDİ?
Dünya ajanslarının son dakika olarak duyurduğu olayla ilgili ayakkabı atılan IMF başkanı Kahn, "Öğrendiğim bir şey de Türk öğrencilerin gayet kibar olduğu, zira protesto eylemini gerçekleştirmek için konuşmamın sonunu beklediler" dedi.

Özbek ABD başkanı Bush'a ayakkabı fırlatan meslektaşı kadar başarılı değildi. Çünkü ayakkabıyı iyi nişanlayamadığı gibi başkan yerine önde soru soran öğrenciyi vurdu.

BAŞKAN ÖZELEŞTİRİ YAPIYORDU

Öğretim görevlisi Ayhan Kaya şöyle anlattı: "Ben salondaydım. Aslında başkan IMF'nin bugüne kadar yaptıklarını eleştiriyordu. Soruları da özeleştirel şekilde yanıt verdi. Tam son soruya geçildiğinde başkan yanıtını verirken, büyük bir hızla ayakkabının fırlatıldığını gözlemledik. Ardından öğrencinin kendisi hızla IMF başkanına doğru koştu ve durduruldu. Sonuçta böyle protestolar her ülkede olur. Büyütülmemesi lazım. Ayakkabının da NIKE olduğu söyleniyor. İlginç tabii... "

O anlar şöyle kaydedildi:

Video:    Benzer: , ,


İŞTE AYAKKABI FIRLATMA OLAYINDAN
GELEN İLK FOTOĞRAFLAR...

[PAGE]




[PAGE]





[PAGE]





[PAGE]





[PAGE]






[PAGE]






[PAGE]





[PAGE]





[PAGE]





[PAGE]






[PAGE]





[PAGE]






[PAGE]




[PAGE]




 

[PAGE]



 

[PAGE]





[PAGE]





[PAGE]






[PAGE]





[PAGE]






[PAGE]