BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.420,99
HABER /  POLİTİKA

Başbuğdan sürpriz fotoğraf

Daha önceki açılışlara katılmamışlardı. Bir kez istisna yapmışlardı. Bu tavrın nedeni DTP'ydi... Bu fotoğraf sürpriz oldu... DTP'liler ne dedi?

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- TBMM yeni yasama yılına büyük bir sürprizle girdi. DTP protestosu nedeniyle Meclis açılışına katılmayan kuvvet komutanları bugün tam kodro Meclis'teydi. Orgeneral Başbuğ'un, Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasını dinlemek için yerini alması günün sürpriz fotoğrafı oldu...

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının önceki yıllarda olduğu gibi Meclis açılışında aynı protestoyu yapmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

PKK'yı kınamadığı gerekçesiyle DTP'lilerle "Aynı çatı altında bulunmak" istemeyen Paşalar bugüne kadar Meclis açılışlarına katılmıyordu. 

TEK İSTİSNA OBAMA'YDI

Paşalar istisna olarak yalnızca ABD Başkanı Barack Obama'nın Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı dinlemek için Meclis'e gelmiş, DTP'lilerle aynı salonda bulunmuşlardı. Ancak bunun dışında gelmeyecekleri düşünülüyordu. 

Ancak bugün Genelkurmay Başkanı Başbuğ başta olmak üzere kuvet komatanlarının tamamı Cumhudbaşkanı Abdullah Gül'ü dinlemek ve Meclis açılışında bulunmak üzere Meclis salonunda kendilerine ayrılan locada yerlerini aldılar.



Bu görüşme sürpriz olarak değerlendirilirken, askerin bu tavrı son günlerde yapılan "Demokratik Açılım tartışmalarına sıcak bir yaklaşım olarak yorumlandı.

TÜRK'TEN ASKERE YANIT YOK
DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere kuvvet komutanlarının Meclis'e gelmesine ilişkin, "Onu bana değil Meclis başkanına sorun" karşılığını verdi. Türk ısrarlı sorular karşısında Paşaların Meclis'e gelişlerini değerlendirmekten kaçındı.