BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.432,83
HABER /  SAĞLIK

GSS borç sorgulama ekranı e devlet ekranı

GSS borç sorgulama ekranı e devletten nasıl bakılır milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. E devlet kapısına giren vatandaşlar GSS borcuna bakabilir. GSS borcu öğrenme e.devlet.gov.tr haberimizde.

Abone ol

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcuna bakacak olan vatandaşlar nasıl öğreneceğini merak ediyor. GSS borç faizlerinin silinmesiyle birlikte milyonlarca kişi e devlet üzerinden sorgu yapıyor.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarında yeni dönem için düğmeye basıldı. Yaklaşık 5 milyon vatandaşın aylık ödemeleri 53.32 lira olarak güncellenip borçları düşürülecek. Gecikme cezaları ve faizler silinecek. Bütün bunlar düşüldükten sonra borç kalırsa geçmiş GSS borcunun temizlenmesi için 12 aylık süre tanınacak. Vatandaşlar verilen süre içerisinde isterse peşin isterse de taksitle ödeme yapabilecek. Peki, Genel Sağlık Sigortası - GSS nedir?  GSS borç sorgulaması nasıl yapılıyor? 1 Nisan’da başlayacak yeni düzenleme kimleri kapsıyor? İşte, Genel Sağlık Sigortası hakkında merak edilenler!

YENİ DÜZENLEME KİMLERİ KAPSIYOR?

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bağlı, bir işyerinde çalışanlar ile emekliler ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında devletin sunduğu sağlık hizmetlerinden zaten yararlanıyor. Bu kişiler için herhangi bir değişiklik olmayacak. 1 Nisan’da başlayacak yeni düzenleme ise çalışmayan ve sosyal güvencesi olmayanları ilgilendiriyor.  

GSS BORCU SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

e-Devlet kapısı ile vatandaşlar sunulan hizmetler ile işlemlerini kısa sürede halledebilmektedirler. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından e-Devlet sistemi üzerinden sunulan hizmetlerden biri de ‘Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’ hizmetidir. GSS tescil ve prim borcu sorgulama işlemini yapmak isteyen vatandaşların e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapması ve /sgk-gss-borc-dokumu web sitesine giriş yapması gerekmektedir. Sonrasında karşınıza gelecek ekranda prim borcunuzu ayrıntılı olarak görebilirsiniz.

GSS PRİM BORCU ÖDEME

e-Devlet kapısı üzerinden sorgulanan GSS prim borcu yine e-Devlet üzerinden online olarak ödenebilmektedir. GSS prim borcunuzu sorguladığınız ekranın altında ‘Kredi Kartı İle Ödem Yap’ kısmına tıkladığınızda SGK borç sorgulama ekranı üzerinden kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Ödeme yapacağınız kısma ödemek istediğiniz tutarı yazdığınızda kredi kartınızdan sizin istediğiniz tutar çekilecekti