BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  EKONOMİ

Ahmet Nazif Zorlu kimdir eşi nereli? Vestel ve Zorlu Holdingin sahibi

Yerli otomobil üretecek ortak girişim grubunda Zorlu Holding de yer alıyor. Peki Zorlu Holding'in sahibi Ahmet Nazif Zorlu kimdir aslen nereli ve eşi ile çocukları kimler? İşte Ahmet Nazif Zorlu eşi Zülal Zorlu ve şirketi Vestel ve Zorlu Holding markaları.

Abone ol

Yerli otomobili üretecek konsorsiyumda bulunan 5 firmadan biri Vestel'in sahibi Zorlu Holding şirketi oldu. Peki Zorlu Holdingin sahibi Ahmet Nazif Zorlu kimdir eşi Zülal Zorlu ve çocukları hakkında bilgiler neler? 

Zorlu Holding : 1953 yılında kurulan Zorlu Holding Denizli'de üstlenmiş bir firma. Tekstilden madenciliğe kadar hemen her alanda faaliyete olan Zorlu Holding'in sahibi Ahmet Nazif Zorlu.

Ahmet Zorlu Zülal Zorlu ile evli. Ahmet Nazif Zorlu ile eşi Zülal Zorlu'nun uzun soluklu evliliklerinden 3 çocukları var. Ahmet Nazif Zorlu 15 Eylül 1946 tarihinde Denizli Babadağ'da doğdu. 2 kardeşi daha olan Ahmet Nazif Zorlu'nun babası Mehmet Zorlu’dur. Denizli'de ailesinin ürettiği çarşafları satarak ticarete başlayan Ahmet Nazif Zorlu, bugün Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanlığına kadar gelmiştir. İlkokulu yarım bırakıp çalışmaya başlayan Ahmet Nazif Zorlu, Vestel şirketinin de sahibi. 

Güney Afrika, A.B.D.'de de yatırım yapan Zorlu, Forbes Dergisi'nin 2006 "Milyarderler Listesi"nde 1 milyar dolarlık servetiyle 620. sırada yer aldı. Ahmet Nazif Zorlu, ada sahibi olan işadamları arasında da var.  Uzan ailesine ait olan ve TMSF tarafından 2005 yılında satışa çıkarılan Zeytin Adasını 15 milyon 250 bin TLye satın almıştı. 1997 yılının başında bankacılık lisansı sahibi olan Zorlu Holding, Özelleştirme İdaresi'nden DenizBank’ı satın aldı. 28 Eylül 2012 itibarıyla da DenizBank’ı Rusya’nın en büyük ve köklü bankası Sberbank’a satmıştır. 12 Nisan 2009 tarihinde istanbul’da yapılan oğlu Emre’nin Nikah töreninde başbakan Recep Tayyip Erdoğan şahitlik yaptı. 2013 yılında İstanbul Zincirlikuyu’ya “Zorlu Center” adında bir büyük AVM yaptırdı.

Zorlu Holding’in grup şirketleri:
1. Zorlu Tekstil Grubu
2. Vestel Şirketler Grubu
3. Zorlu Gayrimenkul Grubu
4. Zorlu Enerji Grubu
5. Mehmet Zorlu Vakfı
6. Zorlu Air
7. Zorpet
8. Jules Verne
9. Zorlu Grand Hotel
10. Meta Nikel Kobalt Madencilik



BMC :
Türkiye'nin en büyük ticari araç üreticilerinden yarım asırlık bir geçmişe sahip. 2004 yılında sahibi değişen BMC Türkiye'nin otomobili projesinde yer alıyor. BMC'nin Ethem Sancak ve Katarlı ortakları.

Kıraça holding : Yenilikçiliği ile otomobil sektöründe yer alan şirketin sahibi İnan Kıraç

Turkcell grubu :
Yazılımın ve yüksek teknolojinin en önemli firmalarından biri. Turcell'in sahibi Ahmet Akça

Anadolu Grup :
1952 yılında temelleri atıldı. Bünyesinde 80 şirket var. Otomobil sektöründe de çalışmaları olan Anadolu Grubu Sahibi Tuncay Özilhan.

Türkiye'nin merakla beklediği babayiğitleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. İsimlerin açıklanmasının ardından da protokol imzalandı. Yerli Otomobil 2021 yılında satışa çıkacak.

Yerli otomobili kim yapacak? İşte 5 babayiğit ve firmaları